Erős hónapot zárt novemberben a kriptopiac – derül ki a Binance Research legfrissebb kriptopiaci körképéből. A parkett kapitalizációja 11 százalékkal emelkedett novemberben, a hegymenet pedig megmutatkozott a főbb érmék áremelkedésében is. Az NFT-piac kereskedési volumene eközben éves rekordot döntve, 200 százalékkal haladta meg az előző havi értéket, amiben fontos szerepet játszott a bitcoin-NFT-k drágulása.

Bored,Ape,Nft,Digital,Art,Collection,Seen,On,Tablet,Screen, Hatalmasat ugrott az NFT-piac forgalma novemberben
Hatalmasat ugrott az NFT-piac forgalma novemberben.
Fotó: Shutterstock

 

Erős hónapot zárt a kriptopiac novemberben

A tíz legkelendőbb kriptodeviza közül szinte mindegyik pozitív mérleggel zárta a hónapot. Továbbra is a solana vezet, novemberben nem kevesebb, mint 69,5 százalékkal erősödött az árfolyama. A Solana menetelése egyedülállónak mondható, az éves Solana Breakpoint konferenciát nem véletlenül kísérte nagy érdeklődés a hónap elején a kriptoközösség részéről. A link és az ada is szépen teljesített: 29,1, illetve 26,1 százalékkal növekedett az értékük novemberben. 

Az ether és a ezeknél szerényebb mértékben drágult, 12,1, illetve 9,7 százalékkal.

Nagyot erősödött a két legnagyobb kriptodeviza november vége óta 

A decentralizált piacok (DeFi) is emelkedő pályán maradtak a múlt hónapban, a teljes zárolt érték, azaz a blokkláncon letétbe helyezett javak összértéke (TVL) 10 százalékkal növekedett egy hónapon belül. Ez a növekedés a piacot általában jellemző, bizakodó hangulatot tükrözte. A népszerű láncok közül a solana érte el a legjobb eredményt: 56 százalékkal emelkedett a TVL-je novemberben.

Emelkedésnek indult az NFT-piac is

Az idei év novembere kulcsfontosságú hónap volt az NFT-piacon is, hiszen megfordult a lefelé tartó trend, a kereskedés volumene így elérte a 910 millió dollárt is – ez 200 százalékos bővülés egyetlen hónapon belül, ami éves rekord. 

A Nansen NFT-500 Index és a Blue Chip 10 Index egyaránt jókora javulást mutatott, ami leginkább a bitcoin-NFT-k által előidézett, intenzív kereskedésre vezethető vissza. Az egyedi azonosítókkal ellátott szatosikat (a bitcoin legkisebb egysége) tartalmazó $SATS-kollekció kereskedelmi volumene rendkívüli ütemben, 1039 százalékkal bővült egyetlen hónap alatt, 93 millió dollárig meg sem állt, maga mögött hagyva ezzel a Bored Ape Yacht Club 42 millió dolláros és a CryptoPunks 29 millió dolláros kereskedési értékét.

A ritka bitcoinszilánkok gyűjtése a legújabb divat a kriptopiacon

A bitcoin legkisebb egységei, a szatosik saját történettel és végtelen lehetőséggel rendelkeznek, az értékes szilánkokra pedig gyűjtők tömegei áhítoznak.