Jókora hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkontkincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Budapest, 2022. október 22.Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

 A 6 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján az ÁKK 30 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. Az elsődleges forgalmazók 47,6 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 35,0 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 6,31 százalék volt, 166 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A másodpiacon is nagyot estek a hozamok, ez azt jelenti, hogy a befektetők magasabb árat is hajlandók adni a már a piacon lévő kötvényekért.

A 12 hónapos váltó hozama 92 bázisponttal zuhant egy nap alatt, amely 5,96 százalék lett szerdán.

A 3 hónapos DKJ-hozam 5,59 százalékra mérséklődött, egy nap alatt 95 bázisponttal.

A hosszú futamidőkön a hozamok 20-24 bázisponttal mérséklődtek.

Hatalmasat kaszált, aki bízott ezekben a magyar állampapírokban

Aki nem kedveli a részvénybefektetéseket, magyar állampapírokkal 33,3 százalék nyereségre tehetett szert az év eleje óta.