Nagy tételben vásárolt csütörtökön Mol-részvényeket a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgatóval szoros kapcsolatban álló Unity Vagyonkezelő Alapítvány. A pénteki közlemény szerint az alapítvány 40 ezer darab Mol-papírt vásárolt a tőzsdei kereskedésben 2801 forintos átlagáron. A tranzakció értéke kicsivel meghaladta a 112 millió forintot.

Budapest 20180424 Labdarúgás 2018 dr Csányi Sándor  Magyar Labdarúgó Szövetség  MLSZ elnökFotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport  Budapest 20180424 Labdarúgás 2018 dr Csányi Sándor 
 Magyar Labdarúgó Szövetség  MLSZ elnök
Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport 

A Unity brókere ezután sem pihenhetett, meg kellett vennie – szintén a tőzsdén – ugyancsak 40 ezer darab OTP-részvényt is, az ügyletek 15 590 forintos átlagáron teljesültek. A pakett értéke 623 millió forint volt csütörtökön – derül ki a BÉT-en megjelent közleményből.

A pénteki kereskedésben az OTP-részvényekkel 0,45 százalékos pluszban, a Mol-papírokkal 0,7 százalékos mínuszban kereskednek. 

Hatalmas hullámokat kavart Csányi Sándor a tőzsdén: egyik zsebéből a másikba pakolja át a részvényeit

Közel 4 milliárd forint értékű kötés jött létre a Magyar Telekom részvényeire hétfő délelőtt. Mint kiderült, Csányi Sándor és közvetlen hozzátartozói családi alapítványa áll a háttérben. Az OTP, a Mol és a Shopper Park Plus részvényeit is érinti a portfólió átrendezése.