Az Opus Global a 2023. október 20-án közzétett rendkívüli tájékoztatásával összhangban részvény-visszavásárlási aukciót indít, amelynek keretében legfeljebb kétmilliárd forint összértékben és legfeljebb a vállalat mindenkori alaptőkéjének tíz százalékát meg nem haladó mértékű darabszámig tervez részvényeket visszavásárolni a társaság részvényeseitől. A tranzakció tervezett időpontja 2024. február 29. – áll az Opus hétfői tőzsdezárást követően közzétett tájékoztatójában.

xHungarian BUX Companies
The logo of Opus is seen on a screen of a smartphone in front of a hungarian flag. It is part of the BUX, the major index of Hungary. Opus primarily works on management and trusteeship of companies with different profiles as a financial investor in holding structure. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto) (Photo by Alexander Pohl / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Egy hónap múlva vásárolja vissza részvényeit az Opus.
Fotó: AFP / Shutterstock

A részvény-visszavásárlásra az Opus közgyűlése által elfogadott felhatalmazás alapján kerül sor, amely szerint a társaság által fizetett részvényenkénti ár nem térhet el az előző tőzsdei nap záró árától 30 százalékkal nagyobb mértékben, továbbá a részvényenkénti vásárlási ár nem haladhatja meg a 2022. évi konszolidált éves beszámoló alapján számított egy részvényre jutó saját tőke értékét, azaz a 489 forintot. A tranzakcióhoz kapcsolódó részletes árazási kritériumok a későbbiekben kerülnek kihirdetésre – áll a közleményben.

A tranzakcióban részt vehet bárki, aki rendelkezik a tranzakció időpontjában az Opus törzsrészvényével és teljesíti a jelen közlemény szerinti egyéb feltételeket. A tranzakcióban való részvétel önkéntes. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére az ajánlatgyűjtési szakasz során. A részvényesek részvényeiket több részletben, több áron is felajánlhatják.

Hatalmasat erősödött az Opus árfolyama az elmúlt egy évben

Az aukció tervezett időpontja 2024. február 29.: ajánlatgyűjtési szakasz 10.00–12.30 között, ügyletkötési időszak 12.30–15.30 között.