Kereken 50 milliárd forint értékben keltek el az év harmadik hetében a lakossági állampapírok, ami 7,8 milliárd forintos visszaesés a második héthez mérten – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) összesítéséből.

Budapest, 2014. július 1.A Magyar Államkincstár épülete a főváros XIII. kerületében, a Váci úton, az Árpád hídnál.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Csökkent az állampapírok értékesítése – derül ki az ÁKK összesítéséből. Fotó: Róka László / MTI

Az értékesített mennyiségen belül újfent a Prémium Magyar Állampapír iránt mutatkozott a legnagyobb kereslet, 14,9 milliárdért vitték a megtakarítók. Nagy volt az érdeklődés a Kincstári Takarékjegy, az Egyéves Magyar Állampapír és a Fix iránt is, ezekből 10,3, 10, illetve 9,4 milliárd forintért vásárolt a lakosság. A Bónusz Magyar Állampapírnál 5,3 milliárd forintos forgalom alakult ki, a Magyar Pluszból pedig mindössze 100 millió forintnyi talált gazdára, míg nyomdai Magyar Állampapír Pluszból nem volt érdemleges értékesítés.