BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Budapest,Hungary,-,April,14.,2020:,Sign,On,The,Office

Az OTP tartotta vissza a pesti tőzsdét a nagyobb mértékű eséstől

A vezető részvények közül egyedül az OTP tudott emelkedni, a bank hétfőn zárás után jelentette be részvény-visszavásárlási programját, és ez támaszt adott a nap folyamán a részvény árfolyamának.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,07 pontos, 0,01 százalékos csökkenéssel, 64 756,50 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest. A Mol 20 forinttal, 0,69 százalékkal, 2880 forintra csökkent, 503,3 millió forintos forgalomban.

Budapest,Hungary,-,April,14.,2020:,Sign,On,The,Office
Fotó: Shutterstock

Az OTP-részvények ára 280 forinttal, 1,68 százalékkal 16 970 forintra erősödött, forgalmuk 6,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,77 százalékkal 771 forintra esett, forgalma 138,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 190 forinttal, 1,94 százalékkal 9610 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 5635,09 ponton zárt kedden, ez 26,42 pontos, 0,47 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva. Kedden a magyar részvénypiac felülteljesített a nemzetközi tőzsdékhez képest, köszönhetően az OTP erősödő árfolyamának, a forgalom átlag alatti volt – mondta  Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.

Kiemelte, a vezető részvények közül egyedül az OTP tudott emelkedni, a bank hétfőn zárás után jelentette be részvény-visszavásárlási programját, és ez támaszt adott a nap folyamán a részvény árfolyamának. Megjegyezte, az OTP tudta visszatartani a BUX-ot a nagyobb mértékű csökkenéstől.

Az Equilor elemzője kifejtette, kedden elromlott a nemzetközi befektetői hangulat a délután közzétett, a vártnál magasabb amerikai inflációs adat miatt. Ez alapján feltételezhető, hogy az amerikai jegybanknak tartósan magasan kell tartania a kamatokat, ez a részvénypiacokra negatívan hat.

Ingyenes TBSZ, 7 százalékos látra kamat, magyar ügyfélszolgálat: kipróbáltuk, mit tud a Lightyear brókercég

A tőzsdei szolgáltatók körében folyamatos a verseny, nemcsak díjszabásban, de a kínált eszközök mennyiségében, és a felhasználói felület minőségében is igyekeznek egymást túllicitálni a brókercégek. A Lightyearnél a legismertebb amerikai részvényeken túl elérhetők német, brit és spanyol papírok is.  A Lightyear sokat ígér, de tapasztalataink szerint valóban sokat is kínál.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.