Immár 18. alkalommal tartották meg a hazai bankszektor legjelentősebb és legrégebbi versenyét, a Mastercard – Év Bankját, ám most először fordult elő olyan, hogy megosztott első helyet hirdettek. A Mastercard – Az év bankja 2023 fődíjat, az egyes kategóriákban elért eredmények alapján, a Gránit Bank és az OTP Bank közösen kapták – derül ki a Mastercard csütörtöki közleményéből.

A győzteseknek járó jutalmat február 8-án a Müpában rendezett ünnepélyes gálán adták át, ám a versenyen nem csak fődíja lehetett nyerni, de hét kategóriában is versenyeztek a pénzintézetek.

Fotó: Bertalan Soos

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója elmondta, hogy egyre kiélezettebb a verseny a piaci szereplők között, és ezt jelzi a verseny alakulása is, nevezetesen, hogy a a szakmai zsűri véleménye alapján két fődíjat is kiosztottak. Hozzátette, hogy büszkék rá, hogy a magyar pénzügyi szektor legrangosabb hazai díját hozták létre.

A gálán egyébként a verseny 18 évének legfontosabb pillanatait is felelevenítették és az OTP Bank a legtöbb elért győzelemért még a Mastercard - Év Bankja Nagydíjat is hazavihette.

A szektor változásait a verseny szervezői is figyelembe veszik, míg 

a bankok megoldásai a szakmai zsűri szerint nem csak a magyar, de a nemzetközi színtéren is megállják a helyüket.

A versenyen a Gránit Bank három kategóriában is nyerni tudott: Az év fiataloknak szóló pénzügyi megoldása és Az év könnyű és kényelmes bankolási élménye mellett a bank nyerte Az év akvizíciós marketing kampányáért járó díjat is.

Az OTP Bank, a Nagydíj mellett Az év kiberbiztonsági edukációs kampánya kategóriában győzött. Az Erste Bank Az év CSR kezdeményezése, az MBH Bank Az év üzleti szegmensnek szóló programja, a K&H Bank pedig Az év pénzküldési megoldása kategóriában nyerte el az első helyezést

A gála során különdíjjal értékelték a Magyar Nemzeti Bank és a Raiffeisen Bank Diákszéf megoldását.