Az OTP Bank a digitális, elektronikus átutalásoknál egy számjegyű, a többi díjnál differenciált ármódosítást hajt végre március 1-jétől, a lakossági ügyfeleinél. Ez azt jelenti, hogy az átlagos bankolási szokásokkal rendelkező ügyfelek többsége egy számjegyű emelést fog érzékelni az előző évben kifizetett banki díjaihoz képest – derül ki a hitelintézet csütörtöki közleményéből.

Otpbank1_VZ
Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság

Amint az ismert, a Központi Statisztikai Hivatal a tavalyi évre 17,6  százalékos inflációt állapított meg. 

A bankoknak lehetősége van akár az inflációt elérő szinten emelni a számlavezetési díjakat. Az OTP Bank nem ezt a megoldást választotta.

Egyes szolgáltatásoknál például továbbra is marad a díjmentesség, ennyiért biztosítják az OTP Junior számlát a 24 év alattiak számára, valamint az elektronikus átutalás is díjmentes marad a fiatal ügyfelek számára havi 100 ezer forintig.

Az online utalások esetében minden ügyfél számára továbbra is megmarad a díjmentesség 20 000 forint alatti utalások esetében, havonta összesen 500 ezer forint összegig.

Az elektronikus átutalások, valamint egyes számlacsomagok esetében egy számjegyű emelésre számíthatnak az ügyfelek a többi díjnál pedig differenciált lesz az ármódosítás. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az átlagos bankolási szokással rendelkező ügyfelek­ többsége az előző évi költségekhez képest egy számjegyű emelkedést fog tapasztalni.