OTP

A OTP részvénye az elmúlt két héthez képest lényegében kisebb mozgásokkal stagnált, annak ellenére, hogy az elemzői célárak szerint az értékeltségét tekintve még mindig van tér az emelkedéshez. Néhány fundamentális hír azonban kivárásra ösztönözte a befektetőket, lényegében a makrokörnyezet és a OTP bejelentései is indokolják a türelmet. 

A régióban meghatározó terjeszkedési stratégia sikeres volt, azonban a tény, hogy a romániai piacról kivonul a bank, a történéseket a befektetők árgus szemmel követték. Az OTP romániai piaci részesedése ugyan nem érte el a 3 százalékot, de a további növekedés lehetősége eddig megvolt. A tranzakciót illetően nem elsősorban az eredményhatás a lényeg, hanem a regionális szerepben bekövetkezett változás fontos a befektetőknek. 

Az árfolyam ettől függetlenül 50 napos átlaga felett maradt még, 

bár csökkenő csúcsok és mélypontok azonosíthatók az elmúlt hetekben. 

Ha nagyobb forgalom mellett az elkövetkező két hétben képes kitörni ebből a sávból, és visszatesztelve a kitörést az árfolyam megerősítést kap, akkor a papír újra elindulhat felfelé. Az üzleti folyamatokról szóló megnyugtató hírek és a stratégiáról szóló pontosítás mindenképpen segítheti az árfolyam további emelkedését. Ellenben a az 50 napos átlag sérül, akkor lehet az elkövetkező hetekben egy lefelé mutató korrekció, de több technikai támaszt is találhat az árfolyam még a 200 napos mozgóátlag felett.

 

Richter

A gyógyszergyártó részvénye szépen hozta a két héttel ezelőtt megfogalmazott várakozást, bár még nem érte el az alakzatból következtethető célszintet teljesen. A lehetősége továbbra is megvan az emelkedésnek, ha elmarad, a 9400-as szint nyújthat támaszt. A dollár esetleges erősödése további támogatást adhat a részvénynek. 

A legtöbb különböző technikai indikátor együttes képe erős long irányba mutat.

 

Mol

Képes volt erősödni a olajpapír az elmúlt két hétben, az emelkedés ugyan nem volt markáns, de a 2900 forint feletti záróérték ténye relatív erőt mutat. A korábban a 200 napos átlag alá leszúró 50 napos mozgóátlag visszatért, így ha képes újra tartani magát, akkor ismét megpróbálhatja az emelkedést a Valamekkora támaszt adhat a 20 napos mozgóátlag.

 

Magyar Telekom

A Magyar Telekom részvényei a 800-as árfolyamszint közelében megtorpantak, lényegében egy sávban kezdtek el mozogni, de a 20 napos átlag az előző hét végéig tartotta magát. A forgalom az 50 napos átlagforgalom felére csökkent a múlt utolsó héten. Az stochasztikus RSI már mutat túladottságot, ez azonban más indikátorokon még nem egyértelmű, sőt kifejezetten vegyes képet láthatunk, ami ilyenkor neutrális jelzést küld a piacnak. 

Egy hír vagy momentum azonban kimozdíthatja az árat bármilyen irányba.