Miután a Weight Watchers marketingjében is kulcsszerepet játszott Oprah Winfrey, annyira talán nem is meglepő, hogy a árfolyama hatalmasat zuhant, amikor a műsorvezető közölte, távozik a vállalkozás igazgatótanácsából.

American talk show host, television producer, actress, author and media proprietor Oprah Winfrey wearing a coat by Oscar de la Renta attends as Oprah Winfrey And The Cast Of Warner Bros.' 'The Color Purple' Light The Empire State Building PURPLE to celebrate the 2023 film's release on December 12, 2023 in Manhattan, New York City, New York, United States. (Photo by Jordan Hinton/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Jordan Hinton / Image Press Agency / AFP

A cég értékének negyedét elvesztette a New York-i értéktőzsde nyitása előtt a hírre, hiszen a vállalat kilátásait a fokozódó verseny is rontja, különösen a fogyást ígérő gyógyszercégek és az általuk kínált csodaszerek részéről – írja a CBS News.

A műsorvezető 2015-ben szerzett 10 százalékos részesedést a vállalkozásban, és ekkor lett az igazgatótanács tagja is. Oprah megjelenése segített fordítani a cég szerencséjén, ám távozása épp ezért még súlyosabb csapást jelent, hiszen 

a Weight Watchers nemcsak egy igazgatót, hanem egy híres márkanagykövetet is elveszít. 

A befektetők is hasonlóan látják, ezt bizonyítja a részvényárfolyam zuhanása is.

A cég fő problémáját azonban alighanem az Ozempic és társai megjelenése okozza elsősorban, hiszen a fogyásra vágyók egyre inkább a gyógyszeres módszerben látják a megoldást, annak borsos ára ellenére.