Szabályozott kriptodeviza-kereskedési platformot indít a Deutsche Börse, amely így kívánja meglovagolni az eszközosztály ismét gyorsan növekvő népszerűségét.

DAX turns 35
A DBDX nevű kriptokereskedési platformot egyelőre csak intézményi befektetők vehetik igénybe. Fotó: AFP

A DBDX nevű platform a legnagyobb német tőzsdeüzemeltető bejelentése szerint teljesen szabályozott ökoszisztémát kínál majd a kriptoeszközök kereskedéséhez, elszámolásához és letétkezeléséhez.

A kereskedési felületet egyelőre csak intézményi befektetők vehetik igénybe.

A DBDX kezdetben ajánlatkéréses (request-to-quote, RTQ) rendszerben működik majd, amit multilaterális kereskedés követ. A kereskedési helyszínt a Deutsche Börse üzemelteti, az elszámolási és letétkezelői feladatokat pedig a Cripto Finance látja majd el, amely múlt hónapban kapott engedélyt a német pénzügyi felügyelettől ezekre a szolgáltatásokra.

Célunk, hogy megbízható piaci felületet biztosítsunk a kriptoeszközöknek, amely átláthatóságot, biztonságot és szabályozási megfelelőséget kínál az európai intézményi ügyfelek számára

– mondta Carl Koelzer, a Deutsche Börse deviza- és digitális eszközökért felelős vezetője.

A német tőzsdeüzemeltető által támogatott Cripto Fnance tavaly jelentette be, hogy az Apex Group pénzügyi szolgáltatóval közösen kínálna kriptobefektetési termékeket intézményi befektetőknek.

A Deutsche Börse jól időzítette a bejelentést, több kriptoeszköz, köztük a és az etherium árfolyama is történelmi csúcsra ért a napokban.