Határozott erősödés figyelhető meg a forint piacán, az euróhoz viszonyított jegyzés dél körül 393,6-ös szinten állt, ami 0,5 százalékos pluszt jelent a hazai fizetőeszköz számára. Egy dollárért 361,4 forintot kértek, ami szintén félszázalékos erősödésnek fele meg. 

Miközben a magyar részvényesek pihennek, az európai részvénypiacokon a vevők vannak többségben, bár arról nincs szó, hogy nagy lenne a tolongás. A csúfos ázsiai zárás után (Nikkei225 mínusz 0,26, Hang Seng mínusz 1,4, Snesex mínusz 0,4 illetve Shanghai 0,5) a vezető európai részvényindexek többsége enyhe pluszban áll, a franfurti DAX 0,25, míg a párizsi CAC40 0,3, míg a londoni FTSE 100 0,1 százalékkal emelkedik nem sokkal dél előtt. 

German share index on record course
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A határidős jegyzések alapján egyelőre úgy tűnik, hogy a tengeren túli piacokon is visszatér hurráoptimizmus a tegnapi esések után, a Dow Jones 0,1, az S&P500 és a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban áll. 

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A piacán látványos volatilitásnak lehettünk szemtanúi, a kriptodeviza délelőtt 10 százalékot veszített értékéből, és 65 958 dollárig szakadt a jegyzés, ahonnan  sikerült ismét visszakapaszkodnia 67 500 ezer dollár fölé. A szakértők szerint az árfolyammozgást a profitrealizálás idézte elő, sokan ugyanis igyekeztek zsebre tenni az elmúlt hetek alatt begyűjtött nyereséget. A devizapiacon ugyanakkor nincs érdemi mozgás, az euró dollár kereszt 1,0891-en áll, ami nemegészen 0,1 százalékos előny az euró javára. A jen 0,3 százalékkal erősödött a zöldhasúval szemben.