A Facebook hét eleji leállásához hasonlóan csak rövid időre állt le a Meta-részvények ralija. A csütörtöki tengerentúli tőzsdenyitást követően 2 százalékkal, 505,6 dollárra pattant fel a technológiai óriáscég árfolyama, ezzel új történelmi csúcson kereskednek a Facebook anyacégének részvényeivel.

Social Media User Illustration Photos
Ismét csúcsközelben járnak a Facebook anyacégének részvényei. Fotó: Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

A Meta papírjainak kurzusát a Facebook keddi ideiglenes leállása taszította le a korábbi, hétfő nap közben beállított, 504,4 dolláros történelmi csúcsról. Bár a közösségimédia-platform csupán néhány órára várt elérhetetlenné, a aznap 1,6 százalékos mínuszban zárta a napot.

A Meta részvényei a közelmúltban profitálni tudtak a technológiai cégek iránti kiemelt befektetői érdeklődésből, amit leginkább a mesterséges intelligencia térnyeréséhez fűzött remények táplálnak. A befektetők emellett díjazták a társaság osztalékfizetési terveit is, amire a Meta történetében első alkalommal, március 26-án kerül majd sor.

A társaság részvényei idén már 40 százalékot drágultak, az év eleji rali után viszont már csak mérsékelt árfolyam-emelkedésre van kilátás, legalábbis az elemzői várakozások alapján. Az LSEG Lipper elemzői konszenzusában szereplő átlagos célár 504,5 dollár, ami alig 2 százalékkal magasabb az előző napi záróárnál.

A céget követő több tucat brókerház közül 53 vételre ajánlja a technológiai papírt, további hét szerint tartani kell a meglévő pozíciót, és mindössze két befektetési szolgáltató javasolja a Meta-részvények eladását a jelenlegi szinteken.