A Meta árfolyama éppen rekordot döntött, amikor a legnagyobb közösségi médiumot komoly üzemzavar érte.

Menlo,Park,,Usa,,May,5,,2023:,Meta,Corporation,Headquarters,Glass
Fotó: Shutterstock

A Meta rekordmagas részvényárfolyama megzuhant, miután március 5-én, a munkanap kezdetén az Egyesült Államokban hatalmas üzemzavar sújtotta a Facebookot, az Instagramot és más Meta-alkalmazásokat.

A szolgáltatáskiesés időzítése aligha lehetett volna rosszabb. Március 5-e az Egyesült Államokban általánosan Super Tuesday néven ismert, mivel a Republikánus Párt 13 előválasztást és két caucust, a Demokrata Párt pedig 14 előválasztást és egy caucust tart Amerikai Szamoán. A Meta közösségi médiája intenzív használatra számíthat ezen a napon.

Az időzítés rossz hatással volt a Meta részvényárfolyamára. 

A Meta részvényei március 1-jén 502,30 dolláron zártak, március 4-én pedig 504,42 dolláron, ami történelmi csúcsot jelentett. A cikk írásakor a Meta részvényeivel 492,99 dolláron kereskednek, ami 5,3%-os csökkenést jelent.

A technológiai részvények összességében csökkentek a nap folyamán. A FAANG (Meta, Amazon, Netflix, Alphabet és Google) részvényei mind csökkenő jegyzéseket mutattak, az Apple és a Netflix esetében közel 3%-tól a Google esetében kevesebb mint 1%-ig.

A Facebook és az Instagram legutóbbi nagyobb kiesése 2021. október 4-én volt, amikor hat órán át nem működtek.