BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bitcoinnal támogatják Trumpot a Winklevoss ikrek, akiket Zuckerberg tett világhírűvé

A volt amerikai elnök egy-egy millió dollárt kapott a Winklevoss ikrektől. A Gemini kriptotőzsde alapítói bitcoinban adakoznak.

A Winklevoss ikrek, Tyler és Cameron bejelentették, hogy fejenként egy-egy millió dollárral támogatják Donald Trump elnökválasztási kampányát. A Gemini kriptotőzsde alapítói az adományt természetesen bitcoinban nyújtják a volt amerikai elnöknek.

bitcoin, Winklevoss
A Winklevoss ikrek szerint Donald Trump kriptopárti, Joe Biden nem / Fotó: AFP

A Bitcoinbázis értékelése szerint a jelentős bitcoinadomány komoly lépést jelent a technológia, a pénzügyek és a politikai adománygyűjtés összefonódásában. A kriptovaluták szemmel láthatóan egyre nagyobb befolyásra tesznek szert a mainstream politikában, a digitális eszközök pedig fokozatosan a kampánytámogatások életképes formájává válnak.

Az ikrek az X közösségi oldalon számoltak be az adományról. Tyler Winklevoss posztja szerint Joe Biden elnök demokrata kormányzata „nyíltan háborút hirdetett a kriptó ellen”,

 Trump pedig „bitcoin-, kripto- és üzletpárti”.

A Reuters ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy a volt republikánus elnök valóban a kriptovaluták bajnokának állítja be magát az utóbbi időben, ezt tette a júniusi adománygyűjtésen is San Franciscóban, ahol technológiai cégek vezetőitől igyekezett támogatást szerezni.

Barcelona,,Spain,-,July,29,2019:,Bitcoin,Golden,Coin,Vs
Donald Trump a kriptobányászok szószólója lenne, ha újra megválasztják az Egyesült Államok elnökének / Fotó: Shutterstock
Donald Trump újabban a kripto bajnoka / Fotó: Shutterstock

Találkozott Mar-a-Lagóban bitcoin-bányászati szakértőkkel és vezetőkkel is, akikkel azt vitatta meg, hogyan tudna elől járni az Egyesült Államok a technológiában. A kampányban is elfogadott már korábban bitcoint adományként.

Ezzel szemben a jelenlegi kormányzat a szigorúbb felügyelet híve, és 

a Winklevoss ikreknek is meggyűlt a bajuk a törvénnyel.

A cégük februárban kötött egyezséget az amerikai és New York állami pénzügyi szabályozókkal, amelynek értelmében a Gemini visszafizet az ügyfeleinek legalább 1,1 milliárd dollárt, valamint 37 millió dolláros bírságot a nem biztonságos és megalapozatlan gyakorlatok miatt.

A Gemini ugyancsak februárban megegyezett a az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete által indított hasonló perben is, és vállalta 21 millió dolláros bírság kifizetését, bár nem ismerte el és nem is tagadta a vétkességét.

A Winklevoss ikrek azután váltak híressé, hogy beperelték a Facebookot és annak vezérigazgatóját, Mark Zuckerberget, azt állítva, hogy tőlük lopta a közösségi oldal ötletét. 2008-ban egyezségre jutottak, amelyben készpénzt és Facebook-részvényeket kaptak.

A Trumpnak adott adományt azonban a Bloomberg News péntek éjszaka értesülése szerint visszautalták nekik, mert az meghaladta az amerikai szövetségi kampánytörvény által megengedett határösszeget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.