BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt a Gránit Bank babaváróhitel-állománya

Bejött az ügyfeleknek a Gránit Bank díjnyertes 30 perces online babaváró hiteligénylése. A szerződés aláírása egyeztetett időpontban, a VideóBankon keresztül történik, ezután a bank akár 24 órán belül folyósítja a babavárót.

A babaváró hitelezés terén 2024-ben tovább nőtt a Gránit Bank piaci részesedése. A kihelyezett hitelek összege ötször akkora mértékben nőtt, mint a piaci állomány – írja közleményében a bank. A piaci térnyerésben jelentős szerepe van annak, hogy a Gránit Bank az év végi csúcs előtt élesítette a továbbfejlesztett, end-to-end digitális babaváró hiteligénylést. A folyamat ideje akár 30 percre is csökkenhet, a lehetőséggel az idén az ügyfelek több mint 92 százaléka élt.

Gránit Bank
Fotó: Gránit Bank

A hiteligénylés 2024 elejétől megváltozott feltételei 2023 végén jelentősen megnövelték a keresletet a babaváró kölcsön iránt, amivel párhuzamosan megnőtt az érdeklődés a Gránit Bank által tavaly novemberben élesített, egyszerűbbé és gyorsabbá váló, teljesen digitális igénylés és szerződéskötés iránt. A kényelmes kölcsönigénylés is közrejátszott abban, hogy a Gránit Bank babaváró hitelállománya tavaly novemberről decemberre 8,4 százalékkal nőtt, szemben a piac 1,4 százalékos bővülésével.

Országosan esett a hiteligénylők száma

Az idén erősödő versenyben nőtt tovább a bank piaci részesedése annak ellenére, hogy jelentősen szűkült a hitelt igénybe vevők köre. 

A múlt év novembere és 2024 áprilisa között a piaci állomány mindössze 3 százalékkal nőtt, miközben ugyanezen időszak alatt 15 százalékkal bővült a Gránit Bank babaváró hitelállománya.

A babaváró kölcsön igénylése és a szerződéskötés a Gránit Banknál – a piacon egyedülálló módon -– már három éve 100 százalékban online – számítógépen vagy akár mobiltelefonon is történhet. A szerződés aláírása előre egyeztetett időpontban, VideóBankon keresztül történik, amely után a bank akár 24 órán belül folyósítja a hitelt. A magas UX élményt adó hiteligénylési folyamat lett az év könnyű és kényelmes bankolási élménye a Mastercard Év Bankja 2023 versenyén.

Szelfivideó is használható a babaváró igénylésekor

„A babaváró hitelt a Gránit Bankot választó ügyfelek 3 éve otthonuk kényelméből igényelhetik, egyszer sem kell bankfiókba menniük” – emelte ki Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a lakossági divízió vezetője. „Tavaly ezt a folyamatot tovább gyorsítottuk, a benyújtandó dokumentumok körét személyre szabtuk, a hiteligénylő nyomtatvány kitöltését pedig automatizáltuk, míg a KHR nyilatkozat aláírása szelfi videóval történik” – tette hozzá.

A bank szakértői az igénylés teljes folyamata alatt az ügyfelek rendelkezésére állnak akár telefonon, akár a Gránit VideóBankon keresztül, a személyes támogatás biztosítására. 

A babaváró kölcsönt bárki igényelheti, aki megfelel a jogszabályi feltételeknek, olyanok is, akik még nem ügyfelei a Gránit Banknak.

 Sikeres folyósítás esetén 180 ezer forint egyszeri ajándék jóváírás érkezik a banknál vezetett folyószámlára, új ügyfélként pedig a férj és a feleség is kaphat további 40-40 ezer forintot a számlanyitásért cserébe, így összességében 260 ezer forintjóváírás is elérhető.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.