Az MNB díjazta a magyar tulajdonú biztosító környezettudatos üzletpolitikáját

A KöBE lett a legzöldebb biztosító

PR
A KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (KöBE) nyerte el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kiírásra került Zöld Pénzügyek Díj pályázaton a Zöld Biztosító díját. A pályázatot idén először hirdette meg az MNB az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézmények részére. A számos pályázati munka közül a kiírt kategóriákban az OTP Bank, K&H Bank, KöBE, Vertis Zrt., illetve a Gránit Bank bizonyultak a legjobbaknak.

Az MNB azzal a céllal indította el az év elején Zöld Programját, hogy különböző kezdeményezésekkel hozzájáruljon a klímaváltozás és más környezeti problémák kockázatainak csökkentéséhez, a magyarországi zöld pénzügyi szolgáltatások bővítéséhez, illetve a pénzügyi szereplők és saját ökológiai lábnyomának további mérsékléséhez. A program keretében a piaci szereplők „zöldítésének” támogatására több kategóriában Zöld Pénzügyek Díj néven pályázat indult útjára. A felhívásra összesen 41 pályaművet nyújtottak be, amelyek elbírálásáról és a díjak odaítéléséről a jegybanki felsővezetőkből, illetve minisztériumi és egyetemi képviselőkből álló rangos bíráló bizottság döntött.

Fotó: KöBE

A napokban megtartott díjátadó ünnepségen dr. Zámbó Ákos, a KöBE vezérigazgatója a biztosítók közül egyedüliként vehetett át díjat. Mint elmondta, nagy megtiszteltetés számukra, hogy elismerték az ökológiai lábnyom csökkentéséért végzett munkájukat. E folyamatos tevékenység mostanra többet jelent az irodaépületek és a telephely környezettudatos működtetésénél, hiszen a zöld szempontok a biztosítási termékeikben is fokozottan érvényesülnek.

Fotó: KöBE

„A pályázati anyag egyértelműen jelzi, hogy az elmúlt évek során a KöBE a legkülönbözőbb területeken egyre többet és többet tesz a saját ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében. Ezáltal szinte valamennyi szakterületről jól működő példákat tudtunk prezentálni arra vonatkozóan, hogy a környezetünket féltve óvó szempontokat miként lehet beépíteni a legkülönbözőbb munkafolyamatokba. A „Zöld Biztosító” díj elnyerése is megerősített minket abban, hogy a szakmai szempontok mellett a környezettudatosság is elengedhetetlen tényezője a pénzintézetek mindennapi működésének. Számunkra nem kétséges, hogy a „zölddé válás további erősítése” a jövőben is kiemelt célunk lesz!”

www.kobe.hu

A lakáspiacot is érinti a munkanélküliség növekedése

Az árak valamelyest mérséklődtek, ami összefüggésben van a munkanélküliség növekedésével.

Megugrott a diákmunkát keresők száma az érettségi időszakban

Bár a fesztiválok nem lesznek, továbbra is nagy az érdeklődés a diákmunka iránt.

Messi nem léptette életbe a szerződésében lévő záradékot

Sajtóinformációk szerint az argentin klasszis ezen a nyáron biztosan nem hagyja el a Barcelonát.

A Ryanair ultimátummal zsarolja franciaországi munkavállalóit

A légitársaság franciaországi alkalmazottai szerint a vállalat zsarolja őket: vagy belemennek a fizetéscsökkentésbe vagy elvesztik az állásukat.
Világgazdaság Piactér