Sportgazdaság

Ellehetetlenülés fenyegeti a Magyar Tenisz Szövetséget

Alapos a gyanú arra, hogy a A-Z Tenisz Produkció Kft. bűncselekményt követett el, megkérdőjelezhető a számlák tartalma, teljesítése, ár-érték aránya.

Augusztus 26-án az A-Z Tenisz Produkció Kft. kezdeményezésére

végrehajtók emeltek le a Magyar Tenisz Szövetség 4 darab folyószámlájáról több mint 500 millió forintot

– derül ki Lázár János közleményéből, melyet a Magyar Teniszszövetség elnökeként juttatott el lapunkhoz.

Az eljárást a cég 2020. július 27-én a Szövetség tisztújításának napján kezdeményezte. A vállalkozás eljárása nyilvánvalóan rosszindulatú és ellehetetleníti a Magyar Tenisz Szövetség napi működését, veszélybe sodorja a versenyek megrendezését, a sportolóknak és egyesületeknek juttatott támogatások kifizetését.

2020. július 27-én a közgyűlés új elnököt és elnökséget választott, hogy tegye rendbe a Szövetség dolgait és fizesse ki a szervezet

mintegy 3,5 milliárd forintos adósságát.

Az új vezetés a konszolidáció során mindenkivel együttműködésre törekszik. Az A-Z Tenisz Produkció Kft. azonban eljárását megelőzően nem kereste meg a Szövetség új vezetését, nem kezdeményeztek tárgyalást a vitatott számlák kifizetése kapcsán.

Fotó: Shutterstock

Augusztus 13-án a Nemzeti és Vámhivatal házkutatást tartott a Szövetségnél és a végrehajtást kezdeményező cégnél, ahol az A-Z Tenisz Produkció Kft.-vel kötött szerződéseket foglalták le.

Alapos a gyanú arra, hogy a vállalkozás bűncselekményt követett el, megkérdőjelezhető a számlák tartalma, teljesítése, ár-érték aránya.

A Magyar Tenisz Szövetség arra kéri az A-Z Tenisz Produkció Kft. ügyvezetését, tulajdonosát és a mögötte álló szereplőket, hogy a szervezetünk számlájáról leemelt több mint 500 millió forintot haladéktalanul juttassák vissza. A szervezet közleményében azt írja: mindenki tudja ebben az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg. Közbeszerzés nélkül elnyertek egy megrendelést, amelyért óriási összegeket követelnek, túlszámlázva az elvégzett munkájuk ellenértékét. Egészen bizonyos, hogy ezt a folyamatban lévő nyomozás is fel fogja tárni.

A kormány a magyar adófizetők pénzéből sok milliárddal támogatta az elmúlt években az országban zajló teniszéletet. Kötelességünk, hogy a ránk bízott közpénzt a jó gazda gondosságával használjuk fel, arról számot adjunk és tételesen elszámoljunk – írja a szövetség, majd hozzáteszik: a ténylegesen elvégzett munka valós ellenértékét minden hitelezőnek ki fogjuk fizetni, ellenben nem fogunk semmilyen nyomásnak engedni, amely a Magyar Tenisz Szövetség kifosztásának folytatására vonatkozik. Meg fogjuk védeni a magyar tenisz becsületét és mindent meg fogunk tenni több ezer tehetséges fiatal teniszező jövőjének biztosítása érdekében.

Magyar Teniszszövetség A-Z Tenisz Produkció Kft. t el
Kapcsolódó cikkek