Sportgazdaság

Több száz millió fontból mentik a brit sportot

300 millió fontos mentőcsomag érkezik a brit sportba, ám a férfi professzionális futball egy fityinget nem kap. Johnson azt kéri, tartsák el magukat.

A brit kormány 300 millió fontos (121 milliárd forintos) „téli túlélőcsomaggal” igyekszik segítséget nyújtani a pandémia miatt nehéz helyzetbe került szigetországi sportnak – írja az Infostart.

A tortából a legnagyobb szeletet a rögbi kapja, de nem részesül segélyben a krikett illetve a profi férfi labdarúgás. Utóbbival kapcsolatban a kormány elmondta,

elvárja, hogy a professzionális férfi futball saját magát tartsa el.

Pénzt kap még a lóverseny, a tenisz, a kosárlabda, a motorsport, a tollaslabda, a jégkorong és az agársport.

A portál azt írja, Nigel Huddleston sportminiszter a parlamentben közölte: a klubok jelentős része tönkremegy, amennyiben valamilyen kormányzati akcióval meg nem védik őket. A pénzzel az angol sportot segítik – zömmel alacsony kamatú, rugalmas hitelek formájában –, mivel az Egyesült Királyság többi része külön költségvetésből dolgozik.

Fotó: Adam Davy / POOL / AFP

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások, köztük a zárt kapus lebonyolítás a legtöbb sportágban pótolhatatlan bevételkiesést jelent, ezért van szükség kormányzati beavatkozásra.

Szeptemberben több mint száz sportszervezet fordult Boris Johnson miniszterelnökhöz segélyért.

brit sport mentőcsomag koronavírus
Kapcsolódó cikkek