Sportgazdaság

Megtriplázta nyereségét Szalai volt klubja

Az egyesület szerdai tájékoztatása szerint az előző idényben 229 millió euró bevétele volt, ami 39 százalékos növekedést jelent egy év alatt.

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheim a 2019/20-as szezonban 56 millió eurós (20 milliárd forintos) adózás utáni nyereséget könyvelt el, ami háromszoros növekedés az azt megelőző idényhez képest.

Az előző bajnoki kiírásban hatodik – jelenleg tíz fordulót követően a tizedik – egyesület szerdai tájékoztatása szerint az előző idényben 229 millió euró bevétele volt, ami 39 százalékos növekedést jelent egy év alatt. Ez döntően a nyári játékoseladásokból jött össze. A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek és megszorítások ellenére a játékospiacról – többek között Joelinton, Kerem Demirbay, Nico Schulz, Nadiem Amiri és Vincenzo Grifo értékesítésének köszönhetően – 114 millió euró folyt be a klub kasszájába, ami rekordnak számít. Fontos elemét képezte még a bevételnek a hazai és nemzetközi tévés jogdíjakból származó 73 millió euró.

Fotó: AFP

Frank Briel, a klub pénzügyi igazgatója kiemelte: ezek a számok a jelenlegi gazdasági helyzetben „minden bizonnyal lenyűgözőnek tűnnek”, de figyelmeztetett, hogy csak egy pillanatnyi pénzügyi állapotot tükröznek. Hozzátette: a pandémia miatt már egyértelműen körvonalazódik, hogy a rekordévet egy válságos időszak követi, veszteségük pedig eurómillióban nézve valószínűleg kétszámjegyű lesz.

hoffenheim
Kapcsolódó cikkek