Fizetése szinte egészét elbukta a kriptovaluták brutális zuhanása miatt az amerikaifutball-bajnokságban szereplő Los Angeles Rams sztárja. Az elkapóként játszó Odell Beckham Jr. novemberben szerződött a klubhoz, az idei szezonra tehetségéhez képest igen alacsony, mindössze 750 ezer dolláros fizetésért. 

Akkor jó ötletnek tűnt, hogy a pénzt a játékos bitcoinban kéri, hiszen a árfolyama az egekben volt.

Azóta viszont elképesztő ütemben zuhant az értéke. 

Fotó: Kevin C. Cox/Getty Images

Odell Beckham Jr. pedig így a fizetése 95 százalékát elbukta. Amerikai hírportálok szerint ugyanis a szerződése megkötésekor egy 64 ezer dollárt ért, jelenleg pedig 35 ezer dolláron áll a jegyzés, vagyis csaknem a felét elvitte az árfolyamingadozás. Emellé társul még a meglehetősen súlyosnak tűnő kaliforniai adóteher, amely az amerikaifocista bérének tovább 50,3 százalékát teszi ki, ennyit kell befizetnie Beckhamnek. 

A sportolónak így a 750 ezer dollárjából a jelenlegi állás szerint „mindössze” 35 703 dollárja marad, amely nem tűnik soknak ahhoz képest, amennyit az elmúlt években keresett. 

Ha hozzávesszük azonban, hogy csapatával vasárnap éjjel egy őrületes mérkőzésen sikerült legyőznie idegenben a címvédő Tampa Bay Buccanerst és bejutni a főcsoportdöntőbe, feltehetően nem lehet elégedetlen így sem az idei szezonjával.