Január 28-án megtörtént a klub hivatalos tulajdonváltásának első lépése, Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán, aláírta az eladásra vonatkozó szerződést – olvasható az Újpest FC oldalán

„Örömmel jelentem be, hogy nemrég aláírtam szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást. 

Ez azt jelenti, hogy bizonyos fizetési határidők teljesülése esetén a közeljövőben megváltozik a társaságok és így a futballklub tulajdonjoga is” – mondta el Roderick Duchatelet.

„Amikor és amennyiben ez a folyamat teljes mértékben lezárul, az Újpest FC sajtótájékoztatót hív össze, hogy az új tulajdonos – akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni – részletesen kifejthesse, milyen tervei vannak klubunk jövőjével kapcsolatban A magam részéről nagyon remélem, hogy ezt a megállapodást pozitív módon tudjuk megkötni, és ha sikerül, akkor feltétlenül sok sikert kívánok Kokónak és csapatának Újpesten” – tette hozzá a belga tulajdonos.

A szerződést – amelynek megkötéséről a Magyar Nemzet már pénteken beszámolt, s a lap szerint a bejelentés egy nappal csúszott – az új tulajdonosi kör részéről a korábbi kiváló támadó, majd sportigazgató, Kovács Zoltán írta alá.

„Egy új korszak kapujában állunk, amely egy tiszta lapot jelent játékosnak, szurkolónak, vezetőnek, mindenkinek, akinek fontos ez a klub.

Több mint tíz év után kerül majd vissza magyar kézbe az egyik legpatinásabb hazai csapat, az pedig nem fordulhat elő, hogy száztíz év folyamatos élvonalbeli tagság után pont most kiessen.

Éppen ezért mindenkitől azt kérem, hogy együtt tegyünk meg mindent azért, hogy ez a veszély ne fenyegessen. Mert mi együtt vagyunk az Újpest!” – mondta.

A Nemzeti Sport korábban úgy értesült, a klub megvásárlásáról az SGF Silu Zrt. képviseletében Kovács Zoltán mellett Császár László és Oláh János tárgyalt. Megint csak az NS információja, hogy ha az adásvétel megköttetik, a patinás klubnak kizárólag magyar tulajdonosai lesznek.

Vasárnap következik a magyar klublabdarúgás legnagyobb érdeklődés övezte rangadója, az Újpest FC este 8 órakor a Ferencvárost fogadja. A két csapat általában kiélezett, nyílt mérkőzéseket vív. 

Az Újpest régen nem nyert a Ferencváros ellen, de a vasárnapi találkozó a Fradi számára nem jó előjelekkel kezdődik. Csütörtökön a bajnokcsapat először lépett pályára a bajnokságban új edzője, Sztanyiszlav Csercseszov vezetésével, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától. A jégkorong Erste Ligában szombaton játszották a derbi megfelelőjét, és ezt a rangadót 4:3-ra az Újpest nyerte a Ferencváros ellen. A futball bajnokságban az Újpest legutóbb 2015. december 12-én tudta legyőzni az FTC-t.