A FIFA kihirdette azt a csapatot, akik bíráskodnak majd a katari világbajnokságon.

A keretben szerepel három női játékvezető, illetve 3 játékvezető asszisztens

írta meg a The Guardian.

Egyikük, Stéphanie Frappart francia származású foci bíró, aki már bíráskodott férfi világbajnoki selejtező mérkőzésen, illetve a 2019 női világbajnokság döntőjében is ő fújta a sípot. Nem rég a férfi Francia Kupa döntőt is ő vezette.

French referee Stephanie Frappart gestures during the French L2 football match between Valenciennes and Beziers on April 19, 2019 at the Hainaut Stadium in Valenciennes. - Stephanie Frappart has been selected among 27 referees for the 2019 World Cup in France next summer (7 June - 7 July). (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Stéphanie Frappart Fotó: FRANCK FIFE / AFP

A másik két spori a ruandai Salima Mukansanga és a japán Yoshimi Yamashita. A katari világbajnokságon 64 mérkőzést rendeznek ezeket pedig 36 játékvezető fogja levezényelni. A bírók munkáját 69 játékvezető asszisztens fogja segíteni, akik között szerepel a brazil Neuza Back, a mexikói Karen Díaz Medina és az amerikai Kathryn Nesbitt.

A kiválasztáshoz szükséges kritériumok között az első a minőség, illetve, hogy a játékvezetők a legmagasabb szintű bíráskodást képviseljék a pályán

– mondta Pierluigi Collina, a FIFA játékvezetői bizottságának elnöke. Hozzátette, hogy

a nemnek semmi köze sincs a kiválasztás módjához.

Remélem, hogy a jövőben a női játékvezetők szerepe a fontos férfi versenyeken normális dolognak számít majd és nem szenzációnak

– tette hozzá.

A FIFA egy 24 fős csapatot jelölt ki a VAR szobába, vagyis az ő feladatuk lesz, hogy a videóbírós ellenőrzéseket intézzék. Ebben a csapatban szerepel az angliai Michael Oliver és Anthony Taylor.