Telt ház előtt rendezik szerda este a Ferencváros–Slovan Bratislava Bajnokok Ligája-selejtezőt, legalábbis ami a hazai szektorokat érinti. Budapesten ugyanis felfokozott várakozás előzi meg az év összecsapásának kikiáltott meccset, amely a két csapat 30 évvel ezelőtti, botrányos mérkőzése után nem is csoda. Mint ismert: akkor a szlovák rendőrök brutális kegyetlenséggel léptek fel a nézőtéren és gumibotokkal ütötték a magyar drukkereket. 

A Fradi most visszavághat a sérelmekért, így nem csoda, hogy a magyar szurkolók részéről rég nem látott várakozás előzi meg a találkozót, ugyanakkor meglepő, hogy szlovák részről milyen érdektelenségbe fulladt a selejtező, amelyen a fogadóirodák szerint is a magyar bajnok az esélyesebb. 

A Körkép.sk magyar nyelvű híroldal szerint a pozsonyi klub vezetősége és fő szurkolói csoportja is rendkívül ideges amiatt, hogy a viszonylag kedvezményes áron kínált belépőjegyek közel fele sem kelt el. A hírek szerint a belépővel, utazással, egyenpólóval együtt 55 euróért kínált túra mindössze pár száz szlovák drukkert hozott lázba. A lap információi szerint mindössze 400 jegy kelt el a felkínált 1180-ból, így a vendégszektorban alig félház lesz várhatóan. 

Budapest 2022.07.12. Labdarúgás Bajnokok Ligája selejtező 1.kör visszavágó  FTC  Tobol  Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen:     Aissa Laidouni , Anderson Esiti öröm
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Nincs ez máshogy a pozsonyi visszavágóval kapcsolatban sem, ahol a Slovan vezetői igyekeznek megakadályozni, hogy a felvidéki magyarok jelentős mennyiségű jegyet vásároljanak fel és zárt körben próbálják a bérletesek számára értékesíteni a jegyeket. Az érdeklődés viszont igencsak lagymatag, a Körkép szerint hétfő este még minimum ötezer jegyet kínáltak, azaz jó esetben maximum félház jöhetett eddig össze. 

A svájci vagy az azeri bajnok várhat a Ferencvárosra

A Ferencvárosnak először a Slovan Bratislavát kell legyőznie.