Alapvetően kemény mérkőzésre készültünk, azt is kaptunk. Mindent megtettünk a pályán, de ez lett a végeredmény

- értékelt Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője azok után, hogy csapata 0-0-s döntetlent játszott a kazah Tobol otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

Az orosz szakember szerint kiegyensúlyozott meccs volt, voltak helyzeteik nekik, de az ellenfélnek is. Hozzátette: 

megvoltak azok a nehézségek, amelyeket most nem szeretne kifejteni, azokat maguk között kell átbeszélnünk.

 Stanislav Cherchesov
Fotó: Hannah Mckac/AFP

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója pedig az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, hogy a várakozásnak megfelelően nehéz mérkőzés volt a kazah bajnok ellen, amely már ritmusban van.

Nekünk ez volt az első tétmérkőzésünk a szezonban, ez mindig nagyon nehéz, nem tudni, hogy pontosan hol állunk, úgyhogy örülünk, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést

– tette hozzá a sportigazgató. Nyomatékosította: természetesen nyerni szerettek volna, emiatt nem elégedettek. Úgy véli, nagyon fontos tanulságokat kell ebből a mérkőzésből leszűrni, és bízik benne, hogy hazai pályán a továbbjutást ki tudják harcolni.

Hozzátette: a visszavágón fontos lesz, hogy a csapatrészek jobban működjenek együtt, kevesebb hibával játsszanak és a pozíciós játék jobb legyen.

Az ellenfél játékosai a párharcokat keresik, abban nagyon tapasztaltak, minden eszközt bevetnek, hogy kizökkentsenek minket a ritmusból. Mentálisan erősnek kell lennünk nagyon, hogy ne hagyjuk, hogy ezt megtegyék, és természetesen minőségben a labdával, a támadásokban sokkal veszélyesebben és nagyobb átütőerővel kell majd játszanunk

 - hangsúlyozta.