Hivatalos honlapján számolt be arról a Ferencvárosi Torna Club, hogy a csütörtöki tisztújító közgyűlésen titkos szavazással újabb négy évre Kubatov Gábort, a Fidesz alelnökét, országgyűlési képviselőt választották meg a sportegyesület elnökének, míg az alelnöki posztot Nyíri Zoltán látja el.

Budapest 20170215 Labdarúgás 2017 Interjú  Kubatov Gábor politikus országgyűlési képviselő  Ferencváros FTC  elnök Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport Budapest 20170215 Labdarúgás 2017 Interjú  Kubatov Gábor politikus országgyűlési képviselő  Ferencváros FTC  elnök Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

A zöld-fehér egyletet 2011 óta irányító Kubatov közösségi oldalán így kommentálta a döntést: 

Ma elnököt választott az FTC közgyűlése. Köszönöm, hogy újra ennek a csodálatos klubnak az első számú szolgája lehetek.

A fradi.hu-n megjelent írás kiemeli, valamennyi jelölt megkapta a szükséges szavazatszámot, így a Ferencváros elnökségét Bácskai János, Kökény Beatrix, Kubatov Gábor, Nyíri Zoltán, Rákosi Gyula, Rékasi Tibor, Sike András, Springer Miklós mellett új tagként Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója alkotja. A felügyelő bizottságban a következő ciklusban Balczó Gábor, Kassai György, Kerényi Botond, és új tagként Rieb György, valamint Rollkó-Turi Katalin kap helyet.

Kubatov Gábor korábban is posztolt Facebook-oldalán, a 

Ma este jöjjön el a tavasz!

bejegyzésével arra utalt, hogy a Fradi labdarúgócsapata történelmi siker kapujában áll, ugyanis amennyiben legyőzi a 21 órakor kezdődő hazai mérkőzésen az AS Monacót, biztosan továbbjut csoportjából a második számú kontinentális kupasorozatban, az Európa-ligában. A politikus emlékeztet, magyar együttes legutóbb 2004-ben játszott tavasszal nemzetközi tétmeccset – akkor a Debrecen jutott be az UEFA-kupában a legjobb 16 közé.

Szociális munkások döntenek eurómilliárdok sorsáról a Transfermarktnál

A labdarúgók piaci értékének meghatározására szakosodott német portál havi egymilliárd oldallátogatást hoz.

Akár egy döntetlennel is a H-jelű négyes élén végezhet a kilenc pontjával momentán listavezető Ferencváros, ha a kvartett második helyén álló török Trabzonspor kikap Belgrádban az utolsó Crvena zvezdától. 

A VG már korábban megírta, hogy 

az FTC eddig 6,44 millió eurót (szerdai árfolyamon 2,65 milliárd forintot) keresett az Európa-ligában, de ha ma este győz, újabb 630 ezer euró (259,22 millió forint) üti a markát.

A 33-szoros magyar bajnok csoportgyőzelme esetén újabb 2,3 millió eurót (946,38 millió forint) kap az Európai Labdarúgó-szövetségtől, és abban az esetben, ha másodikként zár, majd összesorsolják egy Bajnokok Ligájából kiesett gárdával, 1,05 millió euróhoz (432,04 millió forint) jut.

Monte-Carlo, 2022. szeptember 15.A Ferencváros csapata a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában játszott AS Monaco - Ferencváros mérkőzés előtt a Monte-Carlo-i II. Lajos Stadionban 2022. szeptember 15-én.
Fotó: Kovács Tamás / MTI