Szaúd-Arábia sűrítette repülőjáratait Katarba, hogy minél több futballszurkolót vonzzanak az országba a 2022-es labdarúgó-világbajnokság ideje alatt. Az ország turizmusért felelős minisztere a francia hírügynökségnek nyilatkozva arról is beszámolt, hogy könnyítették a közúton utazók dolgát is. Az intézkedésekkel azt szeretnék elérni, hogy több tíz ezer drukker Szaúd-Arábiában szálljon meg, illetve onnan utazzon tovább a vb-re.

Fotó: Karim Jaafar / AFP

Katarba a szervezők több mint egymillió szurkolót várnak a november 20. és december 18. közötti világbajnokságra, 

de az emírség méretéből és egy ekkora eseményhez képest szűkös szállodai kapacitásából adódóan sok látogatónak környékbeli országokban kell majd megszállnia. Ezek egyike lehet Szaúd-Arábia, amely szeretné kihasználni a lehetőséget turizmusa fejlesztésre, ennek érdekében például 

az érvényes mérkőzésjegyet vásárlóknak többszöri belépésre jogosító, hatvan napra érvényes vízumot kínál. 

Kijózanító pontokat állítanak fel Katarban a foci-vb idejére

Lehet majd fogyasztani alkoholt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon a belépőjegyet vásárló szurkolóknak a meccsek előtt és után, de a mérkőzéseken tilos, ahogy részegen sem engednek be senkit. Nasser Al Khater közölte, hogy a stadionok környékén lesznek olyan pontok, ahol fogadják majd azokat a drukkereket, akik túl sokat ittak.

Ugyancsak segítség a futballturistáknak, hogy a fővárosból, Rijádból, továbbá a keleti országrész nagyobb városaiból Katar felé vezető utakat felújították és új benzinkutakat létesítettek azok mentén. Ezeken az útszakaszokon megkönnyítették az internetre kapcsolódást, továbbá az elsősegélyhez jutást, mindezek mellett pedig egy tízsávos határátkelőt létesítettek, amelyen az ígéret szerint nem több mint tíz perc lesz az átjutás.

Ukrajnában lehet a labdarúgó-vb, Kijev is csatlakozik a spanyol–portugál pályázathoz

A 2030-as világbajnokságért több más csoportosulás is versenyben van még.