Sportgazdaság

A japán drukkerek után a nemzeti válogatott is takarított a katari vb-n

A katari vb-n más nemzetek szurkolói megköszönték a japán emberek önzetlenségét.

A világsajtót bejárta a hír, hogy a japán szurkolók felszedték a szemetet a katari labdarúgó-világbajnokságon, most az ázsiai ország nemzeti válogatottjáról osztott meg képet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) – számolt be az Arab News

A vasárnapi Katar–Ecuador nyitómérkőzés után japán szurkolók a helyszínen maradtak, és összeszedték az otthagyott szemetet. Amikor a bahreini Omar al-Farúk nevű influenszer megkérdezte őket, hogy ezt miért csinálják, egyikőjük azt válaszolta:

Japánok vagyunk, nem hagyunk szemetet magunk után, tiszteljük a helyet.

Most a FIFA hivatalos fiókja által közzétett tweetben a válogatott játékosait dicsérték az öltöző rendbetételének „hagyományos” gyakorlatáért.

 

Szerdán Japán 2-1-re legyőzte a német válogatottat, majd feltakarítva hagyták az öltözőt, az asztalra pedig origami darukat hajtogattak, ezzel is kifejezve a házigazda iránti tiszteletet. 

Makulátlan. Domo Arigato (Köszönöm)

– írta a FIFA a Twitteren. A labdarúgó-szövetség egy másik tweetje egy videót mutatott be a szurkolókról, akik hátramaradtak rendet tenni. A tweetben ez állt: „Nem csak három pont van Japánnak a tarsolyában.” 

Más szurkolók egy videót és egy fotót tettek közzé, amelyeken a stadion személyzete hangszórón keresztül fejezte ki háláját a japán szurkolóknak. A tweetben ez állt: „Rögtön a Németország elleni meccs után az önkéntesek sietve gyűltek össze, hogy közvetlenül megköszönjék a japán szurkolóknak a stadion takarítását. Valóban csodálatos látvány.” 

 

 

labdarúgó-világbajnokság Japán
Kapcsolódó cikkek