Turizmus

Katari vb: múzeummá alakítják Lionel Messi katari hotelszobáját

Hamarosan bárki megnézheti, hol töltődött fel a meccsekre a torna igazi hőse.

Apró múzeummá, egyfajta zarándokhellyé alakítják azt a katari hotelszobát, amelyben a torna hőse, az argentin Lionel Messi lakott a játékok ideje alatt. A szoba nem egy előkelő szállodában, hanem a Katari Egyetem területén található, ezt alakítják át múzeummá, hogy bárki megnézhesse, hol töltődött fel a meccsek között a sztárfocista. 

LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 18: Lionel Messi of Argentina lifts the FIFA World Cup trophy as he celebrates with the Argentina fans following the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar.
Fotó:  Simon Bruty / Anychance / Getty Images

Arról nem tudni, hogy pontosan mi lesz majd a szobában, hiszen a játékos feltehetően nem hagyott hátra személyes holmit, maximum olyan dolgokat, amelyeket a torna alatt használt. 

Bár az sem lenne elképzelhetetlen, ha végül valami elkerülte volna a figyelmét, hiszen a legfontosabbra, a vb-trófeára koncentrált, amelyet aztán egészen saját ágyáig vitt hazatérése után. 

A szobát egyébként nem egyedül használta Messi, a torna vége felé csatlakozott hozzá a legjobb barátja, a ma már visszavonult egykori válogatott játékos, Sergio Agüero is. A szobában a továbbiakban nem fogadnak vendégeket. 

 

katari vb Lionel Messi
Kapcsolódó cikkek