Sportgazdaság

Katari vb: összeesett és meghalt egy amerikai sportújságíró az argentin–holland meccs közben

Wahl több mint két évtizede foglalkozott a labdarúgással.

Egy ismert amerikai újságíró, Grant Wahl meghalt Katarban, miközben tudósított a labdarúgó-világbajnokságról – számolt be a CNN

A pénteki Argentína–Hollandia meccs közvetítése közben a sportújságíró  összeesett 

– mondta egy szemtanú a CNN-nek. A katari világbajnokság szervezői szombaton úgy fogalmaztak, hogy a mérkőzés alatt Wahl megbetegedett és azonnali orvosi kezelést kapott a helyszínen. Ezután a Hamad Általános Kórházba szállították – közölte a torna tervezéséért felelős testületének szóvivője. 

Az újságíró halálának körülményei egyelőre nem tisztázódott. 

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Ned Price azt mondta, hogy a minisztérium szoros kapcsolatban van Wahl családjával. A világbajnokság szervezői azt is közölték, hogy felvették a kapcsolatot az Egyesült Államok nagykövetségével, hogy a holttest hazaszállításának folyamata összhangban legyen a család kívánságaival.

Wahl több mint két évtizede foglalkozott a labdarúgással, beleértve a 11 világbajnokságot, és több könyvet is írt a sportról – olvasható a honlapján. A hét elején éppen a születésnapját ünnepelte médiabarátok nagy csoportjával a világbajnokságon – olvasható a hivatalos Twitter-fiókjában, amely hozzátette: hogy nagyon hálás mindenkinek. 

Katari vb: világbajnokságon még sosem osztottak annyi sárga lapot, mint a holland–argentin negyeddöntőn

A sárga lapok számát tekintve új világbajnoki rekordot hozott a péntek esti Hollandia–Argentína negyeddöntő a katari labdarúgó-vb-n.

 

 

Címlapkép: Anadolu Agency / AFP

 

 

katari világbajnokság gyász
Kapcsolódó cikkek