A munka nagy része elkészült, de egy nagyszabású építkezésnél mindig a befejezési időszak a legbonyolultabb és legizgalmasabb 

– mondta Fürjes Balázs az Insidethegamesnek a Nemzeti Atlétikai Központ beruházása kapcsán. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkár az interjúban az is mondta, hogy a beruházás egy teljesen használaton kívüli barnamezős területen valósul meg, amely „kiváló helyen van Budapest déli részén, a folyóparton, és a stadion körül zöld park lesz a budapestiek számára”.

A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Park helyszíncsoportban található Olimpiai Atlétikai Stadionról, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében van, és az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszíne lesz. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar fõváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínrõl.
Látványterv az Olimpiai Park helyszíncsoportban található Olimpiai Atlétikai Stadionról.
Fotó: MTI 

Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy Budapest

még inkább alkalmas az olimpia megrendezésére, de kitart amellett, hogy a 2036-os játékokra való pályáztatásról a Magyar Olimpiai Bizottság dönt.

A cikk emlékeztet, hogy

a magyar főváros 1916-ban, 1920-ban, 1936-ban, 1944-ben és 1960-ban is pályázott már az olimpia megrendezésére.

Az államtitkár a budapesti 2024-es pályázati bizottság elnöke volt, és úgy véli, hogy a város most jobb helyzetben van a játékok megrendezéséhez, mint korábban.

Budapest létrehozta a Duna Arénát és a Puskás Arénát, és hozzá kell adni a 40 ezer férőhelyes Országos Atlétikai Központot, amely az idei atlétikai világbajnokságnak ad otthont, augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-én zárul. 

Még mindig sok a tennivaló a közlekedés terén, de a város már akkor életképes volt, illetve  alkalmas volt a 2017-es olimpiai játékok megrendezésére és kiváló értékelést kaptunk a NOB-tól, mivel a kért pályázatok mindhárom sorozatát kézbesítették 

– mondta Fürjes. Hozzátette, hogy az egész ország az olimpia ügye mögé áll, ha azt mondják, hogy eljött a rendezés ideje.

Egyiptom, Németország, India, Indonézia, Mexikó, Katar, Dél-Korea és Törökország azon országok közé tartozik, amelyek jelezték, hogy pályáznak a 2036-os olimpiára.