Az ukrajnai háború nagy nehézségeket okoz a helyi sportolók számára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnapi Facebook-bejegyzése szerint Magyarország most az ukrán női kézilabda-válogatottnak nyújt segítséget.

Fotó: AFP

Az Ukrán Kézilabda Szövetség elnöke néhány héttel ezelőtt levélben kérte a minisztertől a segítségét abban, hogy a női válogatottjuk április 11-én az ukrán határ közelében elhelyezkedő Kisvárdán vívhassa meg világbajnoki selejtező mérkőzése visszavágóját Észak-Macedónia ellen, az április 8-ai szkopjei első mérkőzés után.

Szijjártó Péter azt írta: gyors egyeztetés következett Kocsis Mátéval, a hazai kézilabda szövetség elnökével, majd a konkrét elintéznivalókat Seszták Miklós kisvárdai országgyűlési képviselő vállalta magára, „így természetesen azonnal igent mondtunk a kérésre”.

A helyszínválasztásba a nemzetközi és az észak-macedón szövetség is beleegyezett, a meccset így a Kisvárda Master Good SE csarnokában vívhatják meg, akik a női NB I-ben jelenleg a 11. helyen állnak.

Döntés született arról is, hogy a mérkőzés szervezésével, a csapatok elszállásolásával és ellátásával járó költségeket pedig a magyar kormány vállalja

– írta a miniszter.