Az Egyesült Államok Szerencsejáték Szövetségének előrejelzése szerint minden eddiginél többen és összességében minden eddiginél nagyobb összegben kötnek majd fogadásokat a profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi döntőjére, a Super Bowlra. 

KANSAS CITY, MISSOURI - JANUARY 29: Patrick Mahomes #15 of the Kansas City Chiefs passes the ball during the AFC Championship NFL football game between the Kansas City Chiefs and the Cincinnati Bengals at GEHA Field at Arrowhead Stadium on January 29, 2023 in Kansas City, Missouri. (Photo by Michael Owens/Getty Images)
Fotó: Getty Images

A kedden nyilvánosságra hozott becslések szerint több mint 50 millió felnőtt tesz fogadásokat a Kansas City Chiefs-Philadelphia Eagles találkozóra, a tétek összege pedig minden bizonnyal meghaladja majd a 16 milliárd dollárt (5887 milliárd forint). Amennyiben az előrejelzések helyesnek bizonyulnak, akkor az idei Super Bowlra 50 százalékkal többen tesznek majd pénzt, mint a tavalyira. 

Az Egyesült Államok 33 államában lehet élni a sporthoz kapcsolódó szerencsejátékkal,

 tavaly pedig Washington és Maryland a személyes fogadások mellett online opciót is elérhetővé tett az érdeklődőknek. Az amerikai lakosság fele – körülbelül 166 millió ember – ezekben az államokban él. 

A fogadások 10-15 százalékát – az eddigi minták alapján – csak a mérkőzés kezdete után teszik meg a szurkolók, és ennek ötödében leginkább arra fogadnak, hogy mennyire lesz kiegyenlített a játék, mennyi lesz a passzolt yardok és szerzett pontok száma. Emellett pedig az egyéni teljesítményekre való fogadás is nagyon népszerű. 

Az is kiderült, hogy szinte ugyanannyi drukker tartja a győzelemre esélyesebbnek a Kansas City Chiefst, mint a Philadelphia Eaglest.