Politikai, sőt gazdasági ügy keletkezett a szerb teniszező, Novak Djokovic amerikai szerepléséből, aki továbbra sem léphet be az Egyesült Államok területére, miután nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást. A Politico beszámolói szerint Rick Scott és Marco Rubio floridai szenátorok egyenesen Joe Bidenhez fordultak segítségért.

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - MARCH 03: Novak Djokovic of Serbia reacts against Daniil Medvedev during their Men's Semi-Final Single's match on day thirteen of the Dubai Duty Free Tennis at Dubai Duty Free Tennis Stadium on March 03, 2023 in Dubai, United Arab Emirates.
Fotó: Francois Nel / Getty Images

Levelükben arra kérték az elnököt, hogy tegyen kivételt Djokovictyal, aki már nem jelent egészségügyi veszélyt az amerikai népre, jelenlétével viszont sokat lendíthetne a versenyek színvonalán, illetve a helyi vállalkozásokon is. 

A Biden-kormány május 11-re tervezi a világjárvánnyal összefüggő veszélyhelyzet megszüntetését, így még mindig nem teljes a szabadság a tengerentúlon, ahol továbbra is beoltottsághoz kötik a vízum kiadását. Az Indian Wells-i torna sorsolása március 6-án, hétfőn lesz, vagyis az elnöknek nincs sok ideje a döntésre. A még Dubajban tartózkodó szerb világelső ezt követően Miamiban lépne pályára, de ha nem kapja meg a beutazáshoz szükséges engedélyt, inkább elkezdi a felkészülést a salakszezonra. 

A 35 éves Novak Djokovic vagyonát 220 millió dollárra (78,44 milliárd forint) becsülik, több mint 164 milliót (58,48 milliárd forint) teniszezéssel keresett.

 

Tavaly hazazavarták, idén az apja okozott botrányt, de Novak Djokovics legyőzhetetlen Melbourne-ben

Novak Djokovics megszerezte pályafutása 22. Grand Slam-trófeáját, miután az Australian Open döntőjében három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt.