Kobe Bryant családja megállapodott Los Angeles megyével, hogy a tűzoltók és egyéb illetékesek által a 2020-as helikopterbalesetben elhunyt NBA-sztárról, 13 éves lányáról és más áldozatokról készült exkluzív, ám kegyeletsértő fotók megosztása miatt indított perben fennmaradó követeléseik rendeződjenek – adta hírül bírósági forrásokra hivatkozva a Bloomberg.

WASHINGTON, DC - DECEMBER 02: (Editors Note: Image has been converted to black and white) Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers looks on against the Washington Wizards in the first half at Verizon Center on December 2, 2015 in Washington, DC.  NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.
Jelentős kártérítést kap Kobe Bryant családja.
Fotó: Rob Carr / Getty Images

A 28,5 millió dolláros (mintegy 10,1 milliárd forint) végösszeg tartalmazza a megye által most elfogadott 13,5 millió dolláros kártérítés kifizetést, valamint azt a 15 millió dollárt is, amelyet még augusztusban ítélt meg egy szövetségi esküdtszék a kosárlabda sztár özvegyének, Vanessa Bryantnek.

A mostani megállapodás rendezi Bryant három lányának jövőbeli követeléseit, az állami bíróságon függőben lévő kapcsolódó ügyeket és az ezekhez kapcsolódó költségeket is. A javasolt egyezségi végzést, amelyet a bírónak még jóvá kell hagynia, kedden nyújtották be a szövetségi bírósághoz.

A mai napon sikeresen lezárul Bryant asszony bátor küzdelme, hogy felelősségre vonja azokat, akik részt vettek ebben a morbid cselekedetben

– nyilatkozta a Bryant család ügyvédje, Luis Li. Hozzátette, hogy az elkori Lakers-sztár özvegye harcolt a férjéért, a lányáért és mindazokért az emberekért, akiknek elhunyt családtagjaival hasonló tiszteletlenséggel bántak.

Mira Hashmall, a Los Angeles megyét képviselő ügyvédnő igazságosnak és észszerűnek nevezte a megállapodást.

Mint ismert, Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers egykori sztárja, ötszörös NBA-bajnok és a Kosárlabda Hírességek Csarnokának tagja lányával, Giannával és hét társával egy ifjúsági kosárlabda-mérkőzésre utazott, amikor a helikopterük 2020. január 26-án lezuhant.

A baleset helyszínére érkező rendőrök és tűzoltók közül többen mobiltelefonjukkal fotókat készítettek a roncsokról és holttestekről, amelyek Hashmall szerint a nyomozás során fontos szerepet játszottak.

A probléma az volt, hogy a képeket megosztották egymás között, olyan kollégákkal is, akik nem voltak a helyszínen, sem szolgálatban. Olyanokhoz is eljutottak a felvételek, akik épp nagyobb társaságban, díjátadó banketten, vagy épp kocsmában voltak, a képeket számos illetéktelen személy is láthatta. Hashmall szerint a seriff jó döntést hozott, amikor nem sokkal később a képek törlésére szólította fel a kollégáit. Az özvegy a per során azzal érvelt, hogy aggódik amiatt, hogy a képek később nyilvánosságra kerülnek, és esetleg a gyermekeihez is eljutnak.

Kétmilliárd forintnál is többet ér Kobe Bryant meze

A 2020-ban elhunyt sztár meze a valaha volt második legdrágább NBA-trikó. Kobe Bryant előtt csak Michael Jordan áll a rangsorban.