A szövetségi fellebbviteli bíróság tízpontos levonással büntette a Juventust, amely így a hetedik helyre csúszott vissza a labdarúgó Serie A-ban.

UEFA Europa League - Sevilla vs Juventus epa10637823 Juventus forward Federico Chiesa reacts after the UEFA Europa League second leg semi final soccer match between Sevilla FC and Juventus at Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla, southern Spain, 18 May 2023.  EPA/Jose Manuel Vidal
Fotó: EPA

A torinói csapatot január 20-án 15 ponttól fosztották meg, a vád szerint néhány játékos esetében a valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. 

A klub a döntés ellen fellebbezett, április 20-án a büntetést felfüggesztették és a Juventus visszakapta pontjait, aminek köszönhetően rögtön Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióba került.

Több, mint futball – világsztárok lepik el idén is a magyar stadionokat

Noha a Puskás Arénával kapcsolatban a legtöbben a labdarúgásra asszociálnak, már az elődjének számító Népstadionban is a zeneipar legnagyobb sztárjai léptek fel. A júliusban négy megakoncertnek is otthont fővárosi multifunkcionális létesítmény ezúttal több mint 310 ezer embernek nyújthat örök élményt.

A mostani szankcióval viszont a hetedik helyre csúszott vissza, és könnyen lehet, hogy lemarad a BL-szereplésről, mivel három meccsel a vége előtt öt pont a hátránya a jelenleg negyedik Milannal szemben. Igaz, ezt még hétfőn (ma) este két pontra csökkentheti az Empoli otthonában.