Marco Rossi szövetségi kapitány az 1–0-s győzelem ellenére elégedetlen volt a magyar labdarúgó-válogatott játékával az észtek elleni barátságos mérkőzésen. „Nem vagyok elégedett. Voltak jobb periódusok, amikor sikerült végrehajtani azt, amit terveztünk, azaz a széleken aktívabb játékkal megbontani az ellenfél védekezését, de hiányzott a folyamatosság a játékunkból” – értékelt az MTI kérdésére az olasz szakvezető, aki szintén kritikusan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-olló játékkal döntötte el, hogy melyikük rúgja a 11-est, amelyet aztán utóbbi kihagyott a második félidőben.

ROSSI, Marco
Fotó: Mónus Márton

Ha van első számú kijelölt labdarúgó a büntető végrehajtására, akkor lője ő a 11-est. Ha mindez 3–0-nál történik, akkor még meg is érteném, de 1–0-nál ez felelőtlenség volt. Erről már beszéltem Szoboszlaival. Remélem, a jövőben nem ismétlődik meg, mert ha az észtek kiegyenlítenek, akkor nagyon zavart volna, még úgy is, hogy ez egy barátságos meccs volt

 – mondta Rossi, aki arról is beszélt, hogy sok ki nem kényszerített hiba jellemezte a csapatát, a passzokba sok pontatlanság csúszott.

Hozzátette, márciusban négy hónap szünet után mindig kicsit rozsdás a játék, erről már van tapasztalata. Szerinte a játék olvasásában is javulnia kell az együttesének, illetve a védelemnek az előre ívelt átadások okoznak gondot, középpályán pedig a lepattanó labdák megszerzésén kell javítani. 

Szoboszlai a szituációról azt mondta, hogy ez nem az egóról szólt.

 „Mindketten szerettük volna elvállalni, én pedig nem akartam azt sugallni csapatkapitányként, hogy önző vagyok, és nem rendelem alá magam a csapatérdeknek. Valahogy döntenünk kellett, ő rúgta, kihagyta, de majd a következőt be fogja rúgni. Szerintem ha gól lett volna belőle, akkor ez az egész nem lenne ekkora ügy” – nyilatkozta. Sallai hasonló véleményen volt. Kiemelte, hogy mindketten erős személyiségek, ezért valahogy el akarták dönteni, hogy ki áll oda a büntetőhöz.

A magyar nemzeti együttes hétfőn már Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen fogadja a bolgár csapatot. A találkozó 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.