Kedd óta edz, a jövő héten pedig játszhat is a Liverpoolban a 70 millió euróért (26,3 milliárd forintért) vett Szoboszlai Dominik. A 6-szoros Bajnokok Ligája-győztes és 19-szeres angol bajnokcsapat, illetve a magyar válogatott csapatkapitányának idényét Magyarországról is könnyen lehet majd követni, csak érdemes figyelni, hogy mikor melyik csatornára kell kapcsolni.

Szoboszlai Dominik elkezdhette szokni az északnyugat-angliai időjárást.
Fotó: Liverpool FC

Az első fecskék szombaton érkeztek vissza a nyári szabadságukról a Liverpool edzőközpontjába, a keret nagyja, 14 játékos pedig kedden. Közéjük tartozott Szoboszlai Dominik, illetve 

a másik nagy szerzemény, a tavaly Katarban világbajnoki címet szerző argentin középpályás, Alexis Mac Allister is, akiért 35 millió fontot (15,4 milliárd forintot) fizetett a Pool, 

úgyhogy a magyar támadó mögött övé a klub idei második legnagyobb transzferösszege. 

A játékosok közül az utolsó visszatérők az utánpótlás-válogatottak lesznek a jövő héten, mivel Anglia U21-es csapata nemrég nyerte meg a korosztályos Európa-bajnokságot.

Az első edzésnapok természetesen az akklimatizációról és a fizikai felkészülésről szólnak, de hamarosan jönnek a meccsek is. 

Szeptember 21. is fontos dátum

A Liverpool programja igen változatos.

A csapat először átugrik Jürgen Klopp vezetőedző szülőhazájába, Németországba, ahol két másodosztályú ellenféllel, 

a Karslruhéval és a Greuter Fürthtel melegít – az előbbi meccsre július 19-én, szerda este 18:30-kor kerül majd sor, ekkor mutatkozhat be Szoboszlai is. 

Aztán irány a mindig jövedelmező távoli túra: a vörösök idén Szingapúrba utaznak, ahol az angol Leicesterrel és a német Bayern Münchennel gyakorolnak, majd Nagy-Britanniába visszatérve a német Darmstadttal zárul az alapozás.

Egyelőre az edzések pörögnek, a jövő héttől jöhetnek a mérkőzések.
Fotó: Liverpool FC

Mindezek után következhet a Premier League rajtja augusztus 13-án, vasárnap délután a Chelsea ellen, idegenben. Innentől még két hét, amíg 

szeptember 1-jén megtartják a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga szeptember 21-én kezdődő csoportkörének a sorsolását, akkor derül ki, Szoboszlaiék mely országokba utaznak majd ősszel. 

A másik két angol sorozatban, az FA-kupában és a hivatalosan Carabao Cupnak hívott Ligakupában csak később derül ki, hogy kikkel találkozik a Pool.

Azt viszont máris tudhatjuk, hogy mikor melyik hazai tévécsatornára kell kapcsolni, ha minden idők legdrágább magyar labdarúgóját akarja látni az ember.

Hol lesz a BL, hol lesz az El?

Nos, a legtöbb meccset felsorakoztató Premier League közvetítési jogait itthon megosztva birtokolja a TV2 csoporthoz tartozó Spíler TV, illetve a Network4 csoport sportadói, az Aréna4 és a Match4. A nagyja persze a Spílernél van, tehát Szoboszlait is itt lesz érdemes keresni, akárcsak az FA-kupamérkőzéseket. 

A Ligakupa ugyanakkor az Aréna4-Match4 tulajdona, míg az Európa-liga- (El) rangadókat az M4 Sport adja, és minden bizonnyal lecsap majd a Pool fellépéseire.

 

Az előttünk álló szezon lesz egyébként az utolsó a mostani közvetítési ciklusban, a következőben pedig az M4 Sport helyett már az RTL választhat majd először az átalakuló Bajnokok Ligájában (BL) – másodikként pedig az AMC Networkhöz tartozó Sport TV –, ám ez jelenleg még részletkérdés. 

Ezúttal ugyanis a Liverpool nem a BL-ben, hanem csak az El-ben szerepel majd, annak az „A” csomagja pedig eddig is az állami sporttévénél volt, és ott is marad – a 2021–2024-es időszakra 3,6 millió eurót (1,4 miliárd forintot) fizetett érte az MTVA.

Tárgyal az edzőmeccsekről a Spíler

Mindezeken kívül esnek a már felsorolt edzőmeccsek, amelyek egy biztos és egy kérdéses felületen lesznek követhetők. 

A biztos forrás a Liverpool saját tévécsatornája, az LFC TV, amelynek az előfizetési díja egy hónapra 4,99 euró (1900 forint), és most az első hónap ingyenes. 

Ki lehet fizetni egyben az éves díjat is, akkor 44,99 euró (16 900 forint) az összeg, amivel nem egy, hanem két hónapot spórolhat az ember, és máris nézheti a digitális eszközén a kizárólagos klubtartalmakat. 

Közben pedig információnk szerint a Spíler TV tárgyal a Liverpool edzőmeccseinek a közvetítési lehetőségeiről, tehát még az is elképzelhető, hogy legálisan és kényelmesen, a kanapéról és nagyképernyőn, magyar kommentárral lehet nézni már Szoboszlai Dominik legelső fellépését is a Liverpoollal.