Beláthatta, hogy elhibázott volt a reakciója, így hétfő délután a Herendi hivatalos Instagram-oldalán kért bocsánatot Lando Norris, a McLaren brit pilótája, hogy összetörte a Forma–1-es magyar nagydíj első helyezettjének járó trófeáját. 

Norris saját trófeája ép maradt.
Fotó: AFP

Mint arról a Világgazdaság is beszámolt: a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. újra elkészíti a vasárnapi 38. Forma–1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen összetört trófeáját. Simon Attila, a cég vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázs építésében is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget.

Verstappen saját porcelánja darabjaival sétált le a pódiumról.
Fotó: AFP

A törés miatt egyébként sokan támadták a kommentekben Lando Norrist, aki eleinte meglehetősen pökhendien Max Verstappenre kente a történteket, mondván, túlságosan a pódium szélére tette a serleget. Majd később egy japán porcelánragasztási technikát is ajánlott kollégájának. Bocsánatot azonban csaknem egy napig nem volt hajlandó kérni. 

A Világgazdaság szúrta ki, hogy végül a Herendi hivatalos Instagram-oldalán ez is megtörtént: Norris kommentben kért elnézést, és egy szívet is küldött a Herendinek. 

Forrás: Instagram

Talán ő is belátta, nem volt méltó a reakciója, de az is lehet, hogy a csapata vette rá a posztra, mintegy elsimítva a kínos botrányt.