A Bayern Münchenben folytatja pályafutását Harry Kane, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur csatára. A német bajnok szombaton erősítette meg az angol válogatott csapatkapitányának és gólrekorderének a szerződtetését, és sajtóértesülések szerint 100-120 millió euró közötti összeget fizetett érte, amely Bundesliga-rekord. 

FC Bayern Munich - Arrival Kane
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A The Independent című angol napilap szerint az aláírás hajnali 2 órakor került rá a szerződésre, miután a 30 éves Kane átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon. Így elvileg nincs akadálya, hogy a csatár pályára lépjen új csapatában a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig ellen a német Szuperkupa-mérkőzésen, amely 20.45-kor kezdődik Münchenben.

A Premier League történetének második legeredményesebb játékosa a négy évre kötelezte el magát Münchenbe. Az átigazolási folyamat nem volt zökkenőmentes. Az angol válogatott és a Tottenham Hotspur focicsapat sztárja, Harry Kane hosszú évek után megelégelte szeretett klubja vergődését és sikertelenségét, és egy évvel a szerződése lejárta előtt, trófeák reményében úgy döntött, hogy a német Bayern Münchenhez igazol. Péntek reggel már a Stantsed reptéren volt Kane, amikor jött az üzenet, hogy menjen haza.