Újabb fordulat állt be a nyár egyik legfurcsább átigazolási ügyében. Mint ismert: az angol válogatott és a Tottenham Hotspur focicsapat sztárja, Harry Kane hosszú évek után megelégelte szeretett klubja vergődését és sikertelenségét, és egy évvel a szerződése lejárta előtt, trófeák reményében úgy döntött, hogy a német Bayern Münchenhez igazol. 

Harry Kane (jobbra) már valószínűleg nem játszik a Tottenham mezében.
Fotó: AFP

Igen ám, csakhogy a Spurs minden létező fillért megpróbál kisajtolni a bajorokból, és hosszú hetekig húzódott az ügy, amelynek úgy tűnt, a napokban pont kerülhet a végére. Így tudta maga az érintett, azaz Kane is, aki a brit Sky Sports értesülései szerint 

péntek reggel már a Stansted reptéren volt, hogy elrepüljön Münchenbe, ám az utolsó pillanatban visszafordították, és üzentek neki telefonon, hogy menjen haza. 

Kane azóta is otthonában várja a fejleményeket és azt, hogy a klubja végre mégis engedélyt adjon a „felszállásra”. A hírek szerint a Tottenham ugyanis még egy utolsó utáni módosítást akar kicsikarni a Bayerntől a szerződésben, habár közölték, hogy a megállapodás továbbra is érvényben van, azaz emiatt már várhatóan nem esik kútba. 

A Bayern München szombaton kezdi meg hivatalosan a szezont, amikor a német szuperkupa döntőjében Szoboszlai Dominik korábbi csapatával, az RB Leipziggel méri össze erejét. Ezen még szinte biztosan nem lép pályára Kane. 

A Tottenham pedig vasárnap már a bajnokságban kezd, a Brentfordhoz látogatnak. Immár feltehetően Kane nélkül.