Elhagyja a pályát Roberto Mancini, az olasz futballválogatott szövetségi kapitánya. A tréner döntéséről az olasz sportági szövetség számolt be vasárnap – tájékoztatott az MTI.

football UEFA Nations League match - Third-place match - Netherlands vs Italy, Enschede, Netherlands
Lemondott posztjáról az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini.
Fotó: Emmanuele Mastrodonato / Northfoto

Egyelőre nem tudni, hogy Roberto Mancini miért hagyja ott a válogatottat. Utódját hamarosan kinevezik, tekintettel az Európa-bajnoki selejtező közelgő mérkőzéseire.

Az olaszok a 2024-es németországi Eb selejtezőjében a C csoportban szerepelnek, ahol márciusban előbb 2-1-re kikaptak otthon az angoloktól, majd vendégként 2-0-ra nyertek Máltán. Szeptemberben az észak-macedónokkal, majd az ukránokkal játszanak idegenben, aztán hazai környezetben.

Mancini 2018-ban került a válogatott élére, és 2021-ben Eb-t nyert a csapatával. A tavalyi világbajnokságra viszont nem jutott ki az olasz nemzeti együttes, amely idén bronzérmes lett a Nemzetek Ligájában. Ebben a sorozatban a magyar válogatottal is összeakadtak.

Csaknem egymilliárd forintot hoztak a szerencséseknek a magyar válogatott mérkőzései

Második helyen végzett Magyarország labdarúgó-válogatottja a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában, miután a szeptemberi zárómérkőzéseken előbb legyőzte Németországot, majd kikapott az Eb-címvédő Olaszországtól. A Tippmixen és a Tippmixprón mindkét mérkőzés kiemelten népszerű volt a fogadók körében, az első, Lipcsében rendezett találkozóhoz kapcsolódóan több mint 607 millió, míg a Puskás Arénában lejátszott meccs után több mint 330 millió forint nyeremény került játékosainkhoz – közölte a Szerencsejáték Zrt.