Jól sikerült Szoboszlai Dominik első hónapja új csapatában, a Livepoolban. Meglőtte első gólját, két meccsen is a legjobbnak választották. Legutóbbi mérkőzésén pedig olyan sprintet produkált, mellyel minden idők második legjobb teljesítményét nyújtotta. Többméteres hátrányból érte utol a hazaiak portugál játékosát, Pedro Netót, aki a Liverpool kapujára vezethette a labdát.

SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2023. szeptember 3.Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa vezeti a labdát az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában az Aston Villa ellen játszott mérkőzésen Liverpoolban 2023. szeptember 3-án. Szoboszlai a találkozó harmadik percében megszerezte első gólját a Liverpool színeiben. Az angol klubcsapathoz július elején igazolt magyar játékos góljával a Liverpool 3-0-ra győzött.MTI/EPA/Adam Vaughan Liverpool, 2023. szeptember 3.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa vezeti a labdát az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában az Aston Villa ellen játszott mérkőzésen Liverpoolban 2023. szeptember 3-án. Szoboszlai a találkozó harmadik percében megszerezte első gólját a Liverpool színeiben. Az angol klubcsapathoz július elején igazolt magyar játékos góljával a Liverpool 3-0-ra győzött.
MTI/EPA/Adam Vaughan
Fotó: Adam Vaughan

Mint kiderült, ez a sprint tényleg nem túl gyakori a futballpályákon:

Szoboszlai Dominik 36,76 kilométer/órás sebességgel futott.

Simon Brundish sportstatisztikus szerint amióta készítenek pontos adatokat a Premier League-ben, összesen egyszer mértek ennél magasabb értéket. Akkor a Manchester City védője, Kyle Walker 37,31 kilométer/órával sprintelt.

A Fradi és Szoboszlai Dominik klubja is szerepel a legjobb focicsapatok legfrissebb világranglistáján

A Manchester City lett a világ legjobb focicsapata az IFFHS világranglistája szerint. A City a Real Madridtól vette át az előkelő helyet. Az összeállításban egyetlen magyar csapatként a Fradi is szerepel, de a legjobb száz közé sajnos nem fért be a Ferencváros. Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool a 37. legjobb klubnak számít a rangsorban.

Nemcsak Dominik, hanem a magyar válogatott is kitűnő formában van, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is vezeti csoportját az Európa-bajnoki selejtezőkön, megelőzve a szerbeket. A magyar labdarúgó-válogatott legutóbb 1-1-et játszott a csehek elleni felkészülési találkozón a Puskás Arénában. A mérkőzés után Szoboszlai elmondta, hogy abból a meccsből is levonták a tanulságot, és úgy várják a szerbeket, hogy itthon tartsák a három pontot. A mérkőzés október 14-én lesz, győzelem esetén a magyar válogatott gyakorlatilag kijut a kontinenstornára.