A Ferencvárosi Torna Club a 117. helyen szerepel a focicsapatok világranglistáján. A 395 együttest számláló listán a Fradi az egyetlen magyar csapat, de a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool a legjobb 50 klub között szerepel.

FC Internazionale v Manchester City FC - UEFA Champions League Final 2022/23
Players of Manchester City celebrating after the Istanbul 2023 UEFA Champions League Final, disputed on Ataturk Olympic Stadium, 10 June 2023 Istanbul (Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto) (Photo by Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

A labdarúgóklubok világranglistáját az International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) állítja össze.

A Fradi 28 helyet javított a ranglistán, 

korábban a 145. pozíciót foglalta el.

A világ 10 legjobb focicsapata
 

Az IFFHS listájának az élén négy hónap után történt változás. A Real Madrid elvesztette első helyét, így már a korábbi második helyezett Manchester City a legjobb focicsapat. A top 100 csapat között 35 ország klubjai szerepelnek, ezek között van 11 brazil, 7 argentin, 7 angol, 7 német, 7 olasz, 7 spanyol és 6 francia csapat.

Manchester City, Milan, Fradi – van olyan összevetés, amelyben egy körbe tartozhatnak

A Puma egyre erősödő portfóliójába csatlakozhat be a magyar bajnokcsapat, amely lassan egy évtizede Nike-ban játszik.

A második helyezett Real Madridot a brazil Flamengo követi, amely már harmadik egymást követő hónapban foglalja el a dobogó legalsó fokát. A top 3-ból éppen kimaradt az Inter Milan, illetve az ötödik helyre a portugál Porto ért oda.

A szervezet a legfrissebb rangsorát a tavaly szeptember 1. és idén augusztus 31. között elért eredmények alapján készítette el.

A magyar sztárfocista, Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool öt helyet rontott az előző ranglistához képest, és jelenleg a 37. helyen tanyázik.

A Manchester City elsősége nem lehet meglepő, hiszen az elmúlt szezonban az angol klub megnyerte az angol bajnokságot, az angol kupát és a Bajnokok Ligáját is.