Harminchét évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt Heidt Edina, a magyar női labdarúgás és futsal egyik ikonikus alakja. Futsalpályafutása alatt játszott a Szentes, az Univerzum, a Dévaványa, az Obsitos és a Berettyóújfalu színeiben is, de főleg a Gyulához kötődött hosszú éveken keresztül – számolt be elősként a hírről a Futsalhungary.hu.

 

A HVG.hu úgy tudja, hogy a sportoló

egy céges rendezvényről elektromos rollerrel ment haza, amikor a II. kerületi Frankel Leó úton elesett. A baleset következtében súlyos koponyasérülést szenvedett, kómába esett, és a kórházban nem tudták megmenteni az életét.

„Edina fiatal anyuka volt, most ment iskolába a kislánya. Amiben tudunk segítünk, szeretnénk majd egy esetleges alapítványt létrehozni és amiben tudjuk, segíteni a hátra maradt nagylánynak az életét, jövőjét” – nyilatkozta az RTL.hu-nak Molnár Zoltánné, a Gyulai Amazonok vezetőedzője. 

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy zajlik a KRESZ módosítása, ennek eredményeként az elektromos rollerekkel való közlekedés szabályait is lefektetik. A vártnál jóval gyorsabban terjed a rolleres közlekedés a magyarországi utakon: a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ) két évvel korábbi előrejelzése 2023-ra 30-40 ezer rollerrel számolt, a gyors közlekedési eszköz azonban sokkal nagyobb számban terjedt el, s ma már 80-100 ezer rollerrel közlekednek az emberek