A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp a szezon végén távozik a Liverpooltól – ezt az edző jelentette be egy videóban, amit a csapat X-profiján osztottak meg.

Fotó: Peter Powell/AFP

Szoboszlai Dominik edzője a videóban arról beszél, hogy elfáradt, már nincs energiája, így elhagyja a Liverpoolt, ha véget ér a szezon.

A Liverpool 21 lejátszott mérkőzés után 48 ponttal áll a Premier League élén. Ez 5 ponttal több, mint a második helyen álló Manchester City eredménye, bár a címvédő eddig csak 20 meccset játszott le a szezonból. A Liverpoolban játszik a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik.

Jürgen Klopp 2015 októberében lett a Liverpool menedzsere, szerződése a Vörösökkel 2026-ig szól. 2019-ben megnyerte a csapattal a Bajnokok Ligáját, majd a 2019–2020-as szezonban 30 év óta először lett bajnok a csapat a Premier League-ben.

Ennyit a szaúdi álomról – már jönnek is vissza Európába a futballsztárok

Úgy tűnik, nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szaúdi focibajnokságnak, amelynek klubjai majd’ egymilliárd eurót költöttek tavaly játékosvásárlásra, ám a világsztárok máris jönnének vissza Európába. Ennyit tesz, hogy nagy a meleg és a páratartalom, alacsony a játék színvonala, rosszak a pályák és kevés a néző. Mindezt a horribilis fizetések sem ellensúlyozzák.

Klopp elmondta, hogy már 2023 novemberében jelezte a klubnak, hogy ez az utolsó szezonja a csapattal.

Mindent szeretek ebben a csapatban és ebben a városban. Szeretem a szurkolókat, a játékosokat és a személyzet minden tagját. Mindezek ellenére távoznom kell. Elfogyott az energiám. Egyelőre minden rendben van, de érzem, hogy már nem tudom sokáig ezt csinálni. Mivel szeretem ezt a csapatot és minden szurkolóját, így őszintének kell lennem és ez az igazság

– magyarázta a döntését Jürgen Klopp.