BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült mikor térhet vissza Szoboszlai Dominik a pályára

Szoboszlai Dominik a mai edzésen már a csapattal együtt készült. A játékos jól érezte magát, és az orvosok is mindent rendben találtak. Ennek ellenére a biztonság kedvéért még nem lép pályára a szerdai Liga-kupa-meccsen, hanem csak a hét végén tér vissza a keretbe.

Pepijn Lijnders, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Liverpool FC másodedzője szerint Szoboszlai Dominik a hét végén újra pályára léphet a csapatban, amelynek viszont három-négy hétig nélkülöznie kell egyiptomi csatárának, az Afrika Kupán megsérült Mohamed Szalahnak a játékát.

SZOBOSZLAI Dominik
Fotó: Jon Super / MTI

Az együttes hivatalos honlapján Lijnders elmondta, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya hétfőn már a társakkal edzett, remekül szerepelt az egymás elleni játékban, és jól érezte magát.

Ezután végzett egy kis pluszmunkát a sporttudományos csapatunk tagjaival. Készen áll, de a holnap esti bevetés még korai lenne neki, úgyhogy a hét végén léphet pályára, ha semmi nem jön közbe

– idézte a Liverpoolfc.com a másodedzőt, aki kitért Szalah állapotára is. A házi góllövőlistát 14 találattal vezető támadó múlt csütörtökön, a Ghána elleni Afrika Kupa-meccsen sérült meg, és az első hírek még arról szóltak, hogy két találkozót kell kihagynia a kontinenstornán, aztán viszont visszatért Angliába, hogy a Liverpoolnál kezeljék combizom-problémáját.

A részletes vizsgálat során kiderült, hogy komolyabb szakadásról van szó, ez pedig azt jelenti, hogy három-négy hét múlva játszhat újra, ha rendben halad a felépülése. Ugyanakkor ki kell emelnem, hogy az egyiptomi és a liverpooli orvosi stáb remekül dolgozott együtt, és mindkettő erre a döntésre jutott. Ez egy jó példa arra, hogy hogyan kellene a válogatottaknak és a kluboknak együttműködniük

– nyilatkozta Lijnders.

Brutálisat nőtt Szoboszlai értéke fél szezon alatt

Parádés kimutatás érkezett a magyar válogatott klasszisáról: a játékos fél szezon alatt megduplázta értékét. Szoboszlai Dominikot egy sportgazdasági lap az élmezőnybe sorolta a legtöbbet érő játékosok listáján. Az is kiderült, mikor léphet legközelebb pályára.

A Liverpool szerda este a Fulham vendége lesz a Ligakupa-elődöntő visszavágóján, melyet 2-1-es előnyből vár, vasárnap pedig a Norwich Cityt fogadja az Anfielden, az FA Kupában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.