A címvédő Kansas City Chiefs hosszabbításban 25-22-re legyőzte a San Francisco 49ers csapatát a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi nagydöntőjében, a Las Vegasban rendezett 58. Super Bowlon.

Super Bowl - Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers - Game
 A Super Bowlok történetének második hosszabbítását a San Francisco kezdte.
Fotó: AFP

Az NFL-ben ez a kilencedik alkalom, hogy egy klub meg tudta ismételni egy évvel korábbi sikerét, legutóbb 19 éve volt erre példa. A Chiefs 1970, 2020 és 2023 utáni története során negyedszer hódította el a Vince Lombardi-trófeát, négy éve szintén a kaliforniai riválist múlta felül a Super Bowlon.

Andy Reid vezetőedző és Patrick Mahomes irányító a harmadik diadalával nagyon előretört az örökrangsorban: az előbbi utolérte Bill Walsh és Joe Gibbs párosát, és csupán a négyszeres bajnok Chuck Noll és a hatszoros győztes Bill Belichick maradt előtte, míg az utóbbi Troy Aikmant fogta be, közvetlenül felzárkózva Terry Bradshaw és Joe Montana mögé, egyedül a hét diadalával minden idők legeredményesebb játékosától, Tom Bradytől maradt távol.

Super Bowl - Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers - Game
Mahomes lett a döntő legértékesebb játékosa. Fotó: AFP

A döntő legértékesebb játékosa immár harmadszor Mahomes lett, amivel Montanát érte utol, és már csak Brady van előtte öt Super Bowl MVP-címmel.

A Super Bowlok történetének második hosszabbítását a San Francisco kezdte,

és elsősorban McCaffrey remek futásaival eljutott a vörös zónába, azonban ott megint megállt a támadás, így Moody 27 yardos mezőnygólt szerzett. A Chiefs viszont ezúttal nemcsak a célterület közelébe jutott, hanem ott touchdownt is szerzett – Mahomes három yardos passzt adott Hardmannek –, ezzel eldöntve a mérkőzést és a bajnoki címet.

Las Vegashoz méltóan méregdrága lesz az idei Super Bowl

De hol parkol majd le Taylor Swift magángépe?