Las Vegasban rendezik az idén a Super Bowl-t, a profi amerikai fociliga (NFL) döntőjét. A meccset ugyanazok játsszák, mint 2020-ban: a San Francisco 49ers és a Kansas City Chiefs. Az átlagos jegyárak minden korábbi rekordot megdöntenek: darabonként 9815 dollárba kerülnek. 

The,Helmets,Of,The,Finalist,American,Football,Teams,San,Francisco
Fotó: Semper Fidelis

Ez a szint 70 százalékkal haladja meg a tavalyi, arizonai döntő árait. A korábbi rekordot, 7046 dollárt 2021-ben a floridai Tampában állították fel, amikor a világjárvány miatt erősen csökkentett nézőtéri befogadóképességgel játszották a meccset. Az egyik legnagyobb amerikai jegyárusító oldal, a TickPick szerint a mérkőzés helyszíne nagyban befolyásolja az árakat; ez az első NFL döntő, amelyet Vegasban rendeznek – írja a Bloomberg.

A Super Bowl átlagos jegyárainak alakulása
 

A február 11-én tartandó viadal izgalmi faktorát tovább növeli, hogy a Chiefs a címvédő, soraiban Patrick Mahomes irányítóval és a tight end Travis Kelce-vel. Utóbbi saját jogán is hatalmas sztár, viszont még így sem egy ligában focizik barátnőjével,  az énekesnő Taylor Swifttel. Felhajtás-növelő tényező az is, hogy a 49-ers székhelye (San Francisco) a szomszédos államban, Kaliforniában van, így egy másik jegyértékesítő oldal, a StubHub statisztikái szerint a jegyek 26 százalékát ők vásárolták meg. Becslések szerint legalább ennyit vettek Swift rajongói, akiknek adott esetben semmi közül nincs az NFL-hez, viszont minden pénzt megadnának azért, hogy gyönyörködjenek egy esetleg a bajnoki gyűrűt az ujjára húzó Travis Kelce és a neki gratuláló Taylor Swift ölelkezésében.

Ezer dollár egy éjszaka

A legolcsóbb jegyek viszonteladónként változnak, a TickPick, amelynek árai a szolgáltatási díjakat is tartalmazzák, 8778 dollárnál kezdődnek. A StubHub 6480, a SeatGeek 7666, a Vivid Seats 6416, a Ticketmaster pedig potom 8333 dollárért veszteget egy jegyet.

A Las Vegas-i csúcskategóriás szállodákban, köztük a Bellagio és a Fontainebleau szállodában a szobák ára ezer dollár fölött van éjszakánként a meccs hétvégéjére.