BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga Barnabás: hamarosan visszatérek!

Nagyjából fél évig tart a teljes felépülése, de ígérete szerint hamarosan visszatér Varga Barnabás, a Ferencváros labdarúgócsapatának válogatott csatára, aki a Skócia ellen 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki csoportmérkőzésen szenvedett többszörös arckoponyacsont-törést.

Nagyjából fél évig tart a teljes felépülése, de a könnyebb edzésmunkát, például a biciklizést, a varratszedés után már elkezdeti – jelentette ki a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon súlyos fejsérülést szenvedő Varga Barnabás a FradiMédiának adott interjújában. Hozzátette: komolyabb tréningre három-négy hét múlva kerülhet sor, a focihoz pedig maszkra lesz szüksége.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Fotó: AFP

Mint ismert, a magyar válogatott és a Ferencváros csatára a Skócia elleni csoportmeccsen ütközött a levegőben az ellenfél kapusával, majd hosszas ápolás után szállították kórházba, ahol kiderült, hogy több csont eltört az arcában, illetve agyrázkódást szenvedett. Másnap megműtötték, később pedig kiengedték a stuttgarti klinikáról, azóta szülőfalujában, Szentpéterfán pihen és gyógyul.

Fájdalmaim nem voltak szerencsére, és hálás vagyok a doktornőnek, hogy ilyen jó munkát végzett

 – mondta a 29 éves támadó a portálnak. A sportoló elárulta, hogy az első néhány napot nehezebben viselte, főleg a kórházban töltött két-három éjszakát. Hangsúlyozta, hogy a sérült csontok vékonyabbak, ezért az orvosok szerint legalább fél évig hordania kell majd a védőmaszkot.
   

Visszanéztem már néhányszor a jelenetet, mert nem ijedek meg az ilyesmitől. Az én játékomban ez benne van, mivel sok ilyen párharcot vívok, de azért örülök, hogy ennyivel megúsztam

– mondta a csatár, aki azt is elárulta, hogy első emlékei a mentőautóból vannak, arra, hogy az ütközés után kommunikált az orvosokkal, nem emlékszik. Varga szerint az első két felugrásnál biztosan eszébe jut majd a stuttgarti eset, de úgy véli, egyáltalán nem lesz bátortalan.

A 14-szeres válogatott támadó, aki a Svájc elleni 3-1-es vereség alkalmával a magyar gólt szerezte az Eb kölni csoportmeccsén, elmondta: a Ferencváros második edzőtáborába kicsit később utazik el, egyelőre pedig a regenerálódás a legfontosabb.

Szakértő: ezért nem rohantak az orvosok Varga Barnabás sérülésénél

Sokan felháborodtak, hogy Szoboszlai Dominiknak és Botka Endrének kellett sürgetni a hordágyat hozó orvosi stábot Varga Barnabás sérülésénél. Most egy sürgősségi egészségügyi technikus elmondta: több oka van annak, miért nem iparkodtak jobban az orvosi stáb tagjai a stuttgarti arénában.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.